4 съвета при обзавеждането на кухня

7576
4 съвета при обзавеждането на кухня
Снимка: iStock/Guliver

Кухнята е едно от най-любимите ни пространства у дома. Ако прекарвате много време в нея, със сигурност искате тя да е практична и уютна. Затова ви предлагаме 4 съвета при обзавеждането ѝ, за да създадете място, където с удоволствие да приготвяте любимите си ястия и да ги споделяте със семейството си.

1. Мислете практично, ако имате малка кухня

Шкафовете може да са стандартното решение, но отворените рафтове моментално добавят повече въздух в пространството. Освен това ще ви е по-лесно да достигате до кухненските си пособия. Ако все пак не искате изцяло да минете на отворени рафтове (което е разбираемо), друго добро решение, когато имате малка кухня, е да има стъклени вратички на шкафовете. Така също се създава чувство на дълбочина. Може да използвате и кукички, стелажи и релси за кухненски прибори. По този начин максимално ще оползотворите пространството и ще може да намерите място за всичките си пособия. И разбира се – спрете се на светли цветове за стените, плочките и мебелите, тъй като оптично увеличават пространството.

2. Обърнете специално внимание на мивката

Със сигурност едно от най-използваните неща в кухнята е мивката, затова трябва да заложите на качество и практичност. Немската компания Teka гарантира това. Перфектната стомана в комбинация с най-подходящия дизайн и отличната функционалност превръщат техните иноксови мивки в главно действащо лице в кухнята. Такива са и моделите от новата серия Universе – превъзходен дизайн, авангарден отцедник, голяма вместимост, дълбочина до 195 мм, по-широки корита, висококачествен инокс, дълготрайна издръжливост и тишина при употреба. Освен това, Teka ви осигурява безсрочна гаранция на мивките от серията Universе.

 

Разгледайте богатото разнообразие от мивки Teka ТУК!

3. Добрата вентилация е ключова

Добрата вентилация е изключително важна за всяка кухня, особено ако се вихрите в нея всеки ден. Готвенето, особено на котлона, може да остави трайни миризми, които да се носят из целия ви дом, а сме сигурни, че не желаете навсякъде да мирише на риба или пък зеле. Инвестирайте в качествен абсорбатор, който ефективно да улавя миризмите и да е безшумен.

4. Мислете за функционалността

Когато обмисляте разположението на мебелите и уредите в кухнята – печка, хладилник, мивка - изберете практични места, където е подходящо те да са едно до друго, като същевременно има достатъчно пространство, за да ви е комфортно, когато ги използвате. При планиране на шкафчетата, уверете се, че те не блокират най-натоварените зони в кухнята. Със сигурност не искате вратата на хладилника постоянно да се удря в някоя дръжка. И едно от най-важните правила – винаги мерете прецизно, преди да купите мебели и уреди за кухнята, за да сте сигурни, че идеално ще си паснат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com