5 трика за ефектен грим

2226
5 трика за ефектен грим
Снимка: iStock/Guliver

Жените обичат да изглеждат перфектно, независимо от възрастта. Някои използват ярък грим всеки ден, други се ограничават в използването на минимален набор от козметични продукти. Ако обичате грима, старайте се да следвате най-новото в тази област, но и не забравяйте за следващите 5 трика, кито се знаят от години и  определено ще ви бъдат полезни и днес.

1. Загрейте молива за очи преди да го използвате

Загрейте молива за очи малко преди да го използвате, за да направи  чиста и ярка линия. Задръжте върха на молива само за няколко секунди над яркия пламък на кибрит или запалка. След това изтрийте писеца, изчакайте около 15 секунди и можете да направите желаните линии. Ще видите, че очната линия е просто перфектна.

5 грим съвета за начинаещи

Гримът е изкуство и дамите, които го владеят, с лекота впечатляват околните. Но както може да спечелите много от добре направения грим,...

2. Оглеждайте грима при различни условия на светлината

Когато сте си направили грима, не бързайте да излизате навън, а внимателно огледайте резултата при различно осветление. Вижте как изглежда всичко под ярко изкуствено осветление и на дневна светлина. По този начин можете лесно да забележите малките несъвършенства или други неравности, които трябва да бъдат коригирани.

3. Използвайте бял лак вместо прозрачна основа

Ако искате да се радвате на ярък и сочен маникюр, нанесете първо бял лак, а след това основния цвят. Струва си да се каже, че такъв трик допълнително ще предпази нокътната плочка от ярките багрила. Това важи и за модерните днес гел лакове, които са доста трайни.

10 съвета как да се подмладим с помощта на грим

Гримът прави чудеса. Той е способен не само да промени образа и стила, но и да направи така, че да изглеждате много по-млада. Възможно ...

4. Отделете време за миглите си

Когато нанасяте спирала върху миглите, насочете четката към носа, а не нагоре, както са свикнали всички. Този трик визуално ще направи очите по-изразителни, а миглите ще изглеждат много по-дебели. Постарайте се всяка вечер, след сваляне на грима, да нанасяте в основата на миглите кокосово или рициново масло и до месец ще видите невероятна промяна.

5. Не изхвърляйте тубичките от кремове и грим

Фон до тенът или основата ви за грим са свършили? Предварително проверете всички продукти в пластмасови тубички. Срежете ги и вижте, че все още има много от продукта по стените на тубичката. Прехвърлете го в малки кутийки. Ще видите, че количествата са значителни и ще ви стигнат поне още за месец. Запазвайки количествата в кутийка, няма да позволите да се влоши качеството на козметичния продукт. Ако го оставите по въздействието на въздуха, определено ще се срещнете с редица проблеми при използването на незащитените остатъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com