6 снакса, които можете да хапвате преди лягане без да се тревожите, че ще напълнеете

2033
6 снакса, които можете да хапвате преди лягане без да се тревожите, че ще напълнеете
Снимка: iStock/Guliver

Кои са най-добрите здравословни закуски за отслабване преди лягане? Знаем, че не бива да хапваме твърде късно вечер, но има моменти, когато не може да се избегне. 

Но преди да посегнете към сладоледа или пакетчето чипс (защото знаете, че няма да се спрете само на едно... или дори на пет), потърсете в хладилника или килера си тези по-добри варианти за здравословна закуска преди лягане. Тези закуски не само са полезни за талията ви, но и ще ви помогнат да се унесете в страната на сънищата.

Още: Мед и канела за отслабване - класически метод за борба с излишните килограми

Закуски за отслабване, които можете да хапвате преди лягане

Шепа бадеми и черешов сок

Предлагаме ви вкусна комбинация от храни, които са идеална закуска преди лягане: бадеми и черешов сок. Бадемите са чудесни за намаляване на теглото и са пълни с магнезий - минерал, който е известен с това, че облекчава безсънието и ви помага да се отпуснете, за да спите по-добре. Изследванията показват, че сокът от череши може да повиши съдържанието на мелатонин - хормонът, който регулира съня и бодърстването. Тези две здравословни храни са перфектната комбинация за здравословна нощна закуска.

Зърнени храни и мляко

Не е нужно да чакате до закуската, за да хапнете зърнена закуска и мляко. Всъщност това е идеалната вечерна закуска. Това е бърза и лесна закуска, която не предизвиква безпокойство и е полезна за отслабването и за съня. Проучванията показват, че млечните продукти и витамин D могат да помогнат за намаляване на теглото; а изследванията показват също, че млечните продукти могат да помогнат за увеличаване на производството на мелатонин. И разбира се, пълнозърнестите зърнени храни с ниско съдържание на захар, както и други сложни въглехидрати с високо съдържание на фибри, са известни като отлични храни за отслабване.

Овесена каша

Говорейки за храни за закуски, които са отлични снаксове за нощно отслабване, топлата купа овесени ядки е перфектна засищаща коремчето закуска, която да хапнете преди лягане. Доказано е, че тази енергийна храна помага за поддържане на нивата на кръвната захар под контрол, намалява холестерола и задоволява глада, така че да не се тъпчете, преди да си легнете. Добавете малко горски плодове, за да си набавите фибри и антиоксиданти.

Сирене и крекери

Друга чудесна комбинация от млечни продукти и сложни въглехидрати е сирене и крекери. (Само не забравяйте да ограничите количеството на сиренето, за да следите за приема на калории.) Добавете ябълка или грозде и ще увеличите приема на важни фибри и ще се почувствате сити.

Коктейл с кисело мляко

Когато приготвяте смути с кисело мляко, вие смесвате две много полезни храни, които са идеална вечерна закуска: кисело мляко и плодове. Киселото мляко съдържа протеини, които поддържат мускулите ви силни и ви помагат да се чувствате сити, така че да сте по-малко склонни да преяждате точно преди лягане, което може да причини киселинен рефлукс и киселини - без да споменаваме нежеланите килограми. (Това е една от причините, поради които киселото мляко може да се превърне в отлична закуска, когато ви налегне глад.) А когато добавите цветни плодове, увеличавате приема на антиоксиданти. Само не забравяйте да използвате неподсладено обикновено нискомаслено кисело мляко, за да избегнете излишната захар и мазнини.

Още: Какво не трябва да ядем, когато сме на диета за отслабване?

Пуканки

Има причина пуканките да са идеалното лакомство за нощна закуска. Следващият път, когато се излегнете да гледате филм преди лягане, направете малко пуканки. Те са пълнозърнест и с ниско съдържание на калории (3 чаши съдържат по-малко от 100 калории), което ги прави идеалната храна за отслабване. Просто се уверете, че не ги засипвате с масло или сол и сте готови. И каквото и да правите, избягвайте тези торби с пуканки за микровълнова, които са пълни с нездравословни мазнини, сол и вредни химикали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com