8 горещи тенденции в интериора на кухнята

13196
8 горещи тенденции в интериора на кухнята
Снимка: iStock

 

Световните тенденции в кухненския дизайн се ръководят от съвременния динамичен живот на хората и съобразявайки се с него, все повече залагат на отворения план в жилищното пространство. Така, кухнята най-често е съчетана с дневна зона и трапезария. Интериорните дизайнери се стараят да създадат пространство, подходящо за приготвяне на храна, събиране с приятели, почивка. Така готвенето и храненето се превръщат в приятно, семейно занимание.

8 актуални тенденции в дизайна на кухнята

Кухня в бяло

Ако планирате ремонт и търсите идеи за кухня, обърнете специално внимание на белия цвят, тъй като той ще бъде основен в кухненския интериор през следващите сезони. Бялата кухня е универсална и създава фон, подходящ за смели, ярки акценти. Белият цвят се съчетава отлично с всички други цветове и лесно може да разнообразите интериора когато ви омръзне без да правите цялостен ремонт. Друго важно предимство е, че светли тонове са отлично решение за малки, тесни помещения, както и за такива, в които липсва достатъчно естествена светлина.

Островът идва на мода

Кухненския остров беше леко пренебрегван в предходните години, но напоследък отново става предпочитан елемент в кухненския дизайн. За да създадете максимално ергономично и удобно пространство превърнете острова в кътче с много приложения – място за сервиране, за съхранение, за бърза закуска или питие след работа.

Отворени рафтове

Една тенденция, започнала още преди няколко години продължава да бъде актуална и днес. Модерните кухни все по-често нямат горни шкафове, а те са заменени от открити рафтове. Предимствата на това интериорно решение са много. Всичко необходимо ви е на една ръка разстояние, а пространството изглежда по-функционално, леко и ергономично. Освен това рафтовете имат и декоративен ефект, тъй като на тях може да подредите красиви сервизи, чаши, цветя и аксесоари.

Матово покритие

След като гланцовите кухни завладяха интериора през последните години, то днес тяхното време отминава и на мода идват матовите покрития. Освен красиви, те са и практични, тъй като много по-лесно се поддържат чисти.

Комбинация от метал и дърво

Металните елементи от месинг и мед остават хит в кухненския дизайн, най-вече за аксесоарите и пособията – прибори, дръжки на шкафове, смесител за мивка. Естественото дърво пък продължава да е предпочитано за мебелите – шкафове, маса, столове.

Каменни плотове

Мраморът и гранитът отново се завръщат на мода и превземат кухненския плот. Те се съчетават отлично с бели или дървесни шкафове и метални акценти.

Минималистичен дизайн

Минимализмът е основният интериорен стил, предпочитан в последните години. Той напълно отразява съвременния начин на живот като залага на практичността и удобството вместо на излишните вещи и декоративни елементи. Минималистичната кухня е семпла, изчистена, с прави форми, просторна и функционална. Модерни са шкафове без дръжки, леки, компактни и модулни мебели.

Готварската печка като акцент

Фурната има главна роля в интериора на кухнята. Тя все по-често вградена в ниша и се превръща в изключително интересен акцент. В зависимост от интериорния стил, печката може да има модерно или ретро излъчване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно