9 неща, които можете да изхвърлите от гардероба си още сега

1120
9 неща, които можете да изхвърлите от гардероба си още сега
Снимка: iStock/Guliver

От дънките със свръхниска талия, които не сте носили от години, до старите тениски от студентските години, които заемат място на рафтовете ви, гардеробът ви вероятно е претъпкан с дрехи, от които можете да се отървете още днес и които никога няма да ви липсват.

Още: Жените с ниско самочувствие винаги носят този елемент от гардероба

Не знаете откъде да започнете? Изхвърлете 11-те неща по-долу, включително чорапите с дупки и роклите тип "шаферка", за които съжалявате. Най-хубавото е, че: След като дарите или изхвърлите всичко от този списък, ще се изненадате колко по-просторен е гардеробът ви и колко място имате за дрехите, които наистина носите.

Остарели тенденции

Погледнете ги, велурени анцузи. И макар че този стил (както и повечето други) вероятно ще се завърне отново някой ден, няма нужда междувременно да затрупвате гардероба си с нестандартни неща.

Повредени или изцапани дрехи

Може би имате скъсан чифт дънки, който сте искали да закърпите, или изцапан пуловер, който вашият приятел не е успял да поправи. Решете дали ще поправите или почистите тези дрехи точно сега (да, наистина днес!), или е по-добре да ги оставите да си отидат. След като сте опитали да отстраните петното сами, може би си струва да занесете дрехата на професионално химическо чистене. Все още без успех? Ако дрехата е удобна, помислете дали да не я отделите за почистване или боядисване, които нямате нищо против да се изцапат. Като алтернатива, старите тениски могат да бъдат нарязани и използвани отново като парцали за почистване, а други текстилни изделия могат да отидат за рециклиране на тъкани.

Чорапи и бельо с дупки

Много от нас вероятно държат на някои чорапи или бельо, които показват признаци на износване. Сега е моментът да изхвърлите тези износени артикули, да направите равносметка на това, което имате, и да решите дали трябва да освежите своята колекция.

Несъответстващи чорапи

Всеки има някъде чекмедже или чанта с такива. Ако подходящият чорап не се е появил в рамките на няколко месеца, вероятно никога няма да се появи. Отървете се от всички отдавна останали единични чорапи (или им дайте ново приложение, например за почистване на щорите).

Всичко, което не се вписва и не си струва да бъде поправено

Ако нещо ви стои толкова зле, че преправянето му ще струва повече от първоначалната стойност на дрехата, оставете го да намери дом другаде. Помислете дали да не дарите тези неща или ако са в добро състояние, можете да ги продадете в сайтове или групи в социалните мрежи.

Болезнени обувки на токчета

Няма значение колко красиви (или скъпи) са те. Ако чифтът обувки е толкова неудобен, че винаги се налага да ги смените, преди дори да излезете от къщи, те просто заемат място.

"Мотивиращи" дрехи

Някои хора пазят дрехи, които в момента не им отиват, но се надяват да ги облекат някой ден, но това всъщност може да бъде обезкуражаващо и да заема място, което би могло да се запълни с дрехи, които наистина ще носите и които ви карат да се чувствате добре. Отървете се от дрехите "за един ден" и изградете гардероб, който ви приляга и с който се чувствате уверени сега.

Всичко, което ви кара да се чувствате некомфортно

Задържате дрехи, които сте събирали смелост да облечете от години? Изпратете ги по пътя им - дрехите ви трябва да ви карат да се чувствате красиви, а не притеснени.

Още: От стари дрехи – модни шедьоври

Тениски, които никога не носите

Независимо дали все още държите тениски от студентските години, които дори не сте ползвали, или безплатни тениски от благотворителни акции или служебни пътувания, време е да ги изхвърлите. Те са чудесни за носене при почистване или боядисване, така че запазете няколко любими, а останалите дарете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com