9 нетипични приложения на пастата за зъби

8738
9 нетипични приложения на пастата за зъби
Снимка: iStock

Пастата за зъби не служи единство за почистване и предпазване на зъбите от бактерии. Не знаем дали сме ви изненадали с този факт, но може би ще го направим със следващите 9 нетипични приложения на пастата за зъби.

1. За пъпки – хитър начин да се отървете от пъпка на лицето е като нанесете малко паста върху нея. Тя ще я изсуши и няма да ѝ позволи да се появи. Ако пък вече се е появила, ще я накара да изчезне. Оставете пастата за цяла нощ върху пъпката.

2. За почистване на дрехите – ако нямате време да перете дадена дреха, на която сте подарили хубаво петно, просто нанесете малко паста за зъби. Разтрийте с ръце, оставете за няколко минути и заперете петното или цялата дреха на ръка.

3. За почистване на сребро – трябва ви малко паста за зъби и памучна кърпа, с когато да почистите бижутата или изделията от сребро и хром от наслагванията, които са натрупали с времето. Ще станат като нови само след няколко движения.

4. За колата – не е безопасно, а и хигиенично да шофирате с мръсни фарове. Лесно може да ги почистите с кърпа и паста за зъби. Нанесете я върху кърпата и избършете фаровете от насъбралата се мръсотия.

5. За почистване на обувки – особено белите, но и всички останали. Носите ги често, заради което и се цапат. Нанесете малко паста върху четка за зъби и с нейна помощ достигнете до замърсените участъци. Може да третирате подметката или горната част на маратонката или обувката. Минете с вода и се насладете на резултата.

6. За леко изгаряне – ако сте се опарили, докато приготвяте храната си например, намажете мястото с малко паста за зъби. Особено подходящ е ментовият вариант, който ще охлади мястото и ще премахне болката.

7. За почистване на смартфона – вероятно не знаете, но екрана на смартфона трябва и може да се почиства понеже събира бактерии. С помощта на кърпа нанесете малко паста за зъби, с която да полирате дисплея. Забършете и подсушете. Екранът ще стане като нов.

8. За ухапване от комар – това е доста неприятно, но се случва, особено в топлото време. Третирайте засегнатото място с паста за зъби. Тя ще разхлади мястото и ще предотврати зачервяването и подуването. Освен това ще облекчи сърбежа.

9. За почистване на пиано – ако сте виртуоз в това изкуство и имате пиано у дома, почистете клавишите с паста за зъби. Нанесете я върху кърпа и изтъркайте петната и мръсотията от клавишите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com