Ако имате икона у дома е редно да знаете най-важните й поверия

45784
Ако имате икона у дома е редно да знаете най-важните й поверия
Снимка: iStock

Икона има почти във всеки дом. Тя е светило. Вярващите се молят пред нея за здраве, щастие и благополучие за семейството и дома. Иконите от край време за символ на вярата. Те се поставят на видно място в дома. Преди се е смятало за нередно да се подаряват икони или да се изнасят извън дома. Иконите се предават в рода от поколение на поколение. С тях има свързани различни поверия, които вярващите спазват, за да получат чудотворните сили на пазителя на своя дом. Ето част от тях.

Смята се, че всеки има свой покровител и трябва да има негова икона в дома си. Преди време знатните семейства са купували икони от чужбина и са ги пренасяли в къщите си. Днес такива може да намерите в църквите и манастирите. Смятало се е и че не бива да се подарява икона на непознат човек, защото тогава тя би носила нещастие. Ако обаче тя се предава в семейството, носи късмет.

Едно от поверията за иконите гласи, че ако човек сам е изработил иконата, то по-добре да я запази за себе си. Когато се подарява икона, това трябва да се прави само с най-искрени и чисти мисли, с пожелания за всичко най-добро на нейния нов притежател.

Има случаи, когато не трябва да се подарява икона, защото тогава би носила негативни последици. Например в период на намаляваща Луна. Освен това не бива да се обгръща икона в плътна материя, защото вещае болест на новия собственик. Ако са ви подарили икона, но тя често пада от мястото, на което сте я поставили, значи ще имате парични проблеми.

Ако върху стъклото или рамката на иконата има неравности, това предвещава спорове между членовете на семейството. Ако пък има петна върху иконата, това е знак за болест, която ще покоси децата в семейството. Важно е, когато ви подарят икона, да я почиствате от прах периодично. Ако образът се зацапва, това не е на хубаво.

Ако иконата падне от мястото си, но не се счупи, очаквайте предателство. Ако тя виси под някакъв ъгъл, то имате врагове, които не ви мислят доброто. Това е предупреждение за надвиснала опасност. Ако не успеете да намерите място на иконата, някои е урочасал вас или семейството ви. Трябва да пречистите дома от отрицателна енергия.

И все пак подаряването на икона се смята за мил жест на добри чувства. Тя е талисман за здраве и късмет на цялата къща. Не подценявайте силата на една икона у дома. Тя ще закриля дома и вас от зли очи, несполуки и опасности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com