Ароматизатори за стая - плюсове и минуси на различните продукти

11150
Ароматизатори за стая - плюсове и минуси на различните продукти
Снимка: iStock/Guliver

Ароматизаторът е едно от онези дребни неща, които понякога забравяме или купуваме без да се замислим. Тази наша логика обаче е неправилна, тъй като подходящият ароматизатор оказва голямо влияние върху нашето психологически състояние и върху начина, по който усещаме собствения си дом.

На фона на огромното многообразие, решение се взима трудно. Ето защо попитахме специалисти от AirSpice.bg какви видове ароматизатори за стаите у дома могат да ни предложат и ето какво интересно научихме от тях.

Различните видове ароматизатори

Няма идеален избор, но няма и лош ароматизатор. Всеки един продукт върши идеално работата, за която е създаден. Дали сами ще останете доволни, най-вече зависи от това дали сте били наясно с това, от което се нуждаете:

1. Борчета

Едни от най-разпространените и популярни видове ароматизатори са така наречените борчета. Те идват на конкурентни цени и в голямо разнообразие, но имат един голям недостатък - изключително краткотрайни са. Обикновено след поставяне губят своето ухания около третия ден.

За да бъдат малко по-устойчиви на изветряне, можете да отваряте опаковката постепенно и да освобождавате по едно деление на всеки няколко дни. Това може да ви осигури свежест за срок между 10 дни и един месец.

2. Ароматизиращи спрейове

Ароматизиращите спрейове са много фино и елегантно решение, което води до незабавни резултати. Те са предназначени за да освежат дома ви на момента. Недостатък е това, че не са трайни във времето, но все пак те не са създадени за това.

3. Геловете

Геловете обикновено се предлагат в елегантни и дискретни малки опаковки. Те лесно могат да се впишат във всеки интериор, без да се забелязват. Обикновено са много трайни и отделят по-малко аромат в продължение на седмици. Не са много силни, но са устойчиви.

4. Дифузери с пръчици

Дифузерите с пръчици имат едно предимство и то е, че изглеждат изключително стилно и елегантно. Те могат да се впишат успешно във всеки дизайн, още повече, че са известни с натуралните си аромати. Освен за освежаване на въздуха, дифузерите с пръчици служат и за една ефикасна ароматерапия.

5. Стандартни дифузери

Стандартните дифузери играят голяма роля във всеки един съвремнен дом. Те работят най-често с батерии и на определен период от време изпръскват определено количество парфюм във въздуха. Това е един от най-ефикасните начини за освежаване на жилището, защото действа силно на момента и поддържа аромата във времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com