Чай с лук? Рецепта за здраве и дълголетие

51995
Чай с лук? Рецепта за здраве и дълголетие
Снимка: iStock

Ако сте свикнали да започвате деня си с чаша ароматно кафе, което не допринася за подобряване на здравето и настроението ви рано сутринта, заместете кофеиновата напитка с чаша билков чай с лук – чудодейна комбинация за здраве и тонус. Лученият чай се приготвя лесно, бързо, не се нуждаете от нищо друго освен чай според вашите предпочитания, хронични заболявания и вкус и лук. Ползите от консумацията на лучения чай са доказани, а за аромата не следва да се притеснявате – той не се усеща остро в тази рецепта и изчезва от дъха ви съвсем скоро след консумацията му.

Какво ви е нужно за приготвянето на лучения чай?

Лукът: Вкусна храна и страхотно лекарство! Вижте как да го консумираме правилно

Как се прилага лукът като лекарство? Лука можете да хапвате пресен или да използвате сока му, като добавяте малко лимон, мед, чесън и ...

Необходими са ви пакетчета предпочитан чай или направо изсушени за чай билки според желанията и нуждите ви, 2 чаши вода, 2 глави стар кромид лук, обелени и нарязани на ситно, но не стъргани, 2 дафинови листа и 2 чаени лъжички мед.

Как се приготвя лученият чай?

Поставете водата в подходящ за варене съд, сложете вътре чая и оставете да поври 4-5 минути. След това добавете лука и оставете да ври 10 минути. Накрая, преди да свалите чая от котлона, добавете дафиновите листа. След като изстине сложете и меда. Медът не трябва да се слага във врящ чай, тъй като ще загуби полезните си качества.

Какви са ползите от напитката?

Лученият чай е полезен за профилактика на здравето и предпазване от вирусни и бактериални инфекции. Според вида чай той може да облекчава болки в гърлото, главоболие, ангина, кашлица, стомашно неразположение и други. Може да енергизира, тонизира, успокоява. Лученият чай е чудесно средство за повишаване на тонуса и поддържане на добро здраве, както и за пречистване на тялото от токсините и предпазването му от свободните радикали.

Най-мощният естествен антибиотик, с който да пречистим тялото си

Този мощен естествен антибиотик не само успява да пречисти тялото от токсини, но и подсилва до неузнаваемост имунната ни система. Препо...

Рецептата се препоръчва и при високо кръвно налягане. Помага за поддържането му в нормални нива.

Медът в чая също е изключително полезен. Той е храна за здраве и дълголетие и се грижи за нормалното протичане на редица процеси в организма. Препоръчва се за страдащите от кашлица, възпалено гърло, за  на кръвната захар, при ниски нива на енергия. Вкусната сладост притежава антибактериални и противовъзпалителни, антисептични и антиоксидантни свойства, лекува рани, грижи се за красотата на кожата, намалява умората в мускулите и осигурява на тялото ценни хранителни вещества. Препоръчва се и за подобряване на качеството на съня.

Лукът е известен като ценен източник на калий, фолиева киселина, желязо, витамини В6 и С, както и манган. Манганът допринася за полезността на лука при простуда и грип, тъй като му придава противовъзпалителни свойства. Изследванията сочат фитохимични съединения, които се съдържат в лука, като чудесно средство за подпомагане на профилактиката на рак и диабет. Тези съединения предпазват от съдови инциденти – инфаркт, инсулт, тъй като помагат за поддържане на здравето на кръвоносните съдове, пречистват ги и намаляват риска от образуване на тромби. Отварите от лук са използвани в народната медицина от незапомнени времена и са изпитано и ефективно средство, подпомагащо подобряването на здравословното състояние и предпазването от редица заболявания. Лукът не губи ценните си свойства след термична обработка и това го прави идеален за лучения чай.

Опитайте!

 

Два начина за лечение на ангина с лук, за които се твърди, че са много ефективни

С рязката промяна на времето, имунитетът на човек отслабва и той става податлив на настинки. Най-потърпевшо е гърлото. По него полепват...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини
5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Всеки жител на големия град е подложен на атака от токсини. Урбанизацията, развитието на технологиите подобриха качеството на живота ни, но доведоха...