Експерт: Задължително направете това още днес, за да не ви хакнат телефона

2869
Експерт: Задължително направете това още днес, за да не ви хакнат телефона
Снимка: iStock/Guliver

В днешната дигитална ера смартфоните се превърнаха в неразделна част от живота ни. Въпреки това те са уязвими за хакерски атаки и кибератаки. Ето няколко съвета за защита на вашия смартфон от хакерски атаки: 

  1. Инсталирайте актуализации: Уверете се, че редовно актуализирате операционната система и приложенията на смартфона си. Тези актуализации често включват пачове за сигурност и поправки на грешки, които могат да помогнат за предотвратяване на опити за хакерски атаки.
  2. Използвайте силни пароли: Задайте силна парола или код за достъп за вашия смартфон и избягвайте да използвате лесни за отгатване комбинации като "1234" или "password". Обмислете използването на мениджър на пароли за генериране и съхраняване на силни пароли.
  3. Включете двуфакторно удостоверяване: Двуфакторното удостоверяване добавя допълнително ниво на сигурност към смартфона ви, като изисква втора форма на проверка, например пръстов отпечатък или еднократен код, изпратен на телефона ви.

    Експерт: Не отговаряйте на имейл, ако видите това в него! 
  4. Бъдете предпазливи по отношение на обществения Wi-Fi: Избягвайте да се свързвате с обществени Wi-Fi мрежи, тъй като те могат да бъдат несигурни и да позволяват на хакери да прихващат данните ви. Ако трябва да се свържете с обществена Wi-Fi мрежа, използвайте виртуална частна мрежа (VPN), за да криптирате данните си и да защитите поверителността си.
  5. Инсталиране на антивирусен софтуер: Инсталирайте реномиран антивирусен софтуер на смартфона си, за да се предпазите от зловреден софтуер и други заплахи.
  6. Бъдете предпазливи към фишинг измами: Бъдете предпазливи по отношение на имейли, текстови съобщения или съобщения в социалните мрежи, които изискват лична информация или съдържат подозрителни връзки. Това може да са фишинг измами, целящи да откраднат поверителните ви данни.
  7. Използвайте криптиране: Използвайте криптиране, за да защитите данните си, като например активирате криптиране на паметта на смартфона си или използвате сигурни приложения за съобщения, които предлагат криптиране от край до край.

Като следвате тези съвети, можете да помогнете за защитата на смартфона си от хакерски атаки и да запазите личните си данни в безопасност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Симптоми на излишък на витамин D в организма и защо е опасен

Зодиите, които често се влюбват от пръв поглед

Този тип служител е най-склонен към бърнаут на работа

На тези зодии им се налага да се борят за любовта си

Какви храни и напитки могат да причинят високи триглицериди

7-те най-добри храни за черния дроб

Зодиите, които умеят да лекуват по природа

Ако имате запек внимавайте с тези храни и напитки

4 зодии, които имат най-привлекателната форма на устните

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com