Експерти: Това е едно от най-добрите природни средства при киселини

16671
Експерти: Това е едно от най-добрите природни средства при киселини
Снимка: Istock

Киселини се появяват, когато стомашната киселина пълзи в хранопровода. Това явление е познато като киселинен рефлукс. При някои се появява след като са яли твърде много или са се отдали на мазни, храни с пикантен или кисел вкус. Може да се предизвика и от алкохол и кофеин. Ако състоянието стане хронично, то се счита за гастроезофагеална рефлуксна болест.

Други симптоми могат да включват гадене, горчивина в устата или подут корем. Обикновено пристъпът на киселини продължава от няколко минути до няколко часа. И те са невероятно често срещани.

Какви храни може да ядете при киселини?

Защо трябва да помислите за естествени лекарства за киселини?

Когато става въпрос за лекарства против киселини, има два основни вида: Първият са антиацидите, които действат чрез неутрализиране на стомашната киселина. Вторият спират помпите в стомаха, произвеждащи излишна киселина. Проблемът? Изследванията на Мичиганския университет показват, че до 67% от хората, които приемат ИПП, не получават облекчението на киселините, което търсят. Нещо повече, изследване в областта на неврологията установи, че тези, които са използвали медикаменти над 4 години, са с до 33% по-склонни да развият деменция.

Как да предотвратим появата на киселини и киселинен рефлукс?

Какво прави алое вера толкова ефективно за киселините?

Не е тайна, че алое вера може да успокои изгорялата от слънцето кожа. Но неговите противовъзпалителни свойства могат да охладят и киселините. „Страхотен домашен лек за лошо храносмилане е сокът от алое вера“, казва Минди Пелц, окръг Колумбия. „Сокът от алое вера има много успокояващ ефект върху вътрешната лигавица на червата. Той лекува възпалението, охлажда ефекта на парене и успокоява ресничките, които живеят върху лигавицата и помагат за придвижването на храната през чревния ви тракт,” казва тя.

Изследване в Journal of Ethnopharmacology предполага, че отпиването на 10 мл сок от хранителен клас алое вера два пъти дневно намалява епизодите на киселини със 76% за четири седмици. Това е по-ефективно от лекарствата за киселини ранитидин и омепразол. Нещо повече, проучване в Journal of Traditional Chinese Medicine установи, че страдащите от киселини, които пият сок от алое вера ежедневно, облекчават чувството на гадене с 80%. Съвет: Разбъркайте с 1 ч.л. мед. Проучване на BMJ установи, че покрива хранопровода, за да осигури бързо облекчаване на киселини.

Какво прави алоето толкова ефективно?

Сокът от него съдържа повече от 200 активни съединения, които намаляват възпалението в хранопровода и увеличават производството на храносмилателни ензими, борещи се с рефлукса. Това е една тайна за естествено успокояване на киселини. Съвет: Тъй като сокът от алое вера може да има лек слабителен ефект, добавяйте го към менюто си постепенно, като започнете с около 1 чаена лъжичка ежедневно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

От косопад до кървене на венците: Симптоми, които показват, че имате недостиг на важни витамини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com