Ето какво ви казва тялото, ако се будите жадни през нощта

3847
Ето какво ви казва тялото, ако се будите жадни през нощта
Снимка: iStock/ Guliver

Доста трудно е да се наспиваме достатъчно през тези горещи летни нощи. Често се събуждаме посред нощ в локва от пот, а устата ни суха като пустиня. Дори да изпием голяма чаша вода преди лягане, усещането за жажда посред нощ изглежда неизбежно. Откъде идва тази безумна жажда?

През нощта

Особено досадно е да се събудите посред нощ, да изпиете чаша вода и след това да се опитате да заспите отново. Няма да е изненада за никого, ако кажем, че чувството на жажда посред нощ има общо с липсата на хидратация. И все пак може да има няколко различни причини, поради които се чувствате толкова жадни. Като за начало сетете се колко чаши вода сте изпили наистина през целия ден. Наистина ли сте изпили осем чаши вода или доста по-малко?

Кофеин

Вероятно сте изпили осем чаши през деня, но всички тези чаши вода ли бяха? Обзалагаме се, че броите и сладки газирани напитки, кафе и чай. Но точно съставките в тези напитки не хидратират достатъчно тялото. Освен това кофеинът в кафето ви кара да ходите до тоалетна по-често. Ако посещавате по-често в банята, ще загубите и повече вода и то бързо. И така, пиете ли много кафе през деня? То може да е причината да се будите жадни посред нощ.

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по малко диня всеки ден?

Динята е може би един от най-вкусните, красиви и създаващи настроение признаци на лятото. Тя съдържа голямо количество витамини и е осо...

Солени или пикантни ястия

Не само това, което пиете през деня, влияе на жаждата ви през нощта. Това, което ядете, също може да окаже голямо влияние. Например, яли ли сте пикантна или много солена храна? Тогава тялото ви все още ще е заето да изгаря тази храна през нощта, което в някои случаи може да причини киселини. Имате киселини по-често през нощта? Това може да е признак, че сте хванали грип или, в най-лошия случай, може да е признак на диабет. Ако киселините са изгарящи и редовно се събуждате през нощта, чувствайки жажда би било умно да посетите вашия лекар в такъв случай.

Решения

Добро решение за нощна жажда е да пиете достатъчно през деня и да избягвате солените храни, доколкото можете. Няколко големи чаши вода или чай без кофеин могат да направят чудеса за вашата нощна почивка. Освен това се подгответе, като поставите голяма чаша вода на нощното си шкафче преди лягане. Това ще ви спести пътуване до кухнята или банята, за да напълните чаша и това може да ви помогне да заспите отново по-бързо, след като изпиете водата, за да утолите жаждата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Хороскоп Лъв днес, 1 май 2024 г.

Хороскоп Дева днес, 1 май 2024 г.

Кой хляб е най-здравословен срещу диабет?

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com