Ето така най-лесно разбираме дали маслото е качествено

10444
Ето така най-лесно разбираме дали маслото е качествено
Снимка: iStock/Guliver

Маслото заема важно място в кулинарията. То успява да допълни вкуса, да подчертае аромата, а дори и да допринесе за още по-добрата визия на ястията, които приготвяме.

Днес по магазините се предлагат най-различни видове масло. Много е важно човек да знае как да разпознава качествения от некачествен продукт. Именно за това ще поговорим в днешната статия. Ще споделим с вас любопитни неща, свързани с това как да познаем истинския продукт.

Как разбираме дали маслото е истинско?

Запомнете, че текстурата, цветът и вкусът на едно масло може да са много различни. Всичко това е тясно свързано с начина, по който са хранени и отглеждани кравите. Някои масла са по-твърди от други. Във всички случаи обаче качественото масло е с еднороден цвят, който може да варира от кремав до жълтеникав.

Когато го съхранявате, трябва да го поставите в опаковка, която не му позволява да бъде в контакт с останалите продукти в хладилника, защото маслото успява да улови всички аромати.

Може, разбира се, да го замразите, ако разполагате с по-големи количества от него. Не е добра идея обаче да го държите във фризер за повече от 3 месеца.

Що се отнася до това как да се ориентирате в магазина и на кой продукт да заложите, то в никакъв случай не бива да се подвеждате по самата опаковка.

Четете много внимателно етикетите върху продуктите. Съставът е първото нещо, което ще ви подскаже за качеството. Той трябва да е минимум 82% млечни мазнини, не повече от 16% вода и около 2% немаслен млечен екстракт.

Ако процентите на вода са по-високи, за предпочитане е да избягвате точно тези продукти, защото те не подсказват за качеството, което търсите.

Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин?

Това масло е по-полезно от зехтина - ето защо трябва да го включите в менюто си

Зехтинът отдавна се препоръчва като средство за понижаване на високия холестерол. Но има едно масло, което е много по-ефективно от него...

Хубавото масло безспорно е с по-висока цена. Това също може да ви послужи като маркер. Имитиращите продукти обикновено имат по-блед цвят и това е сред първите неща, от които става ясно, че не сте попаднали на здравословна храна.

Има и друг начин, по който се разбира качеството на маслото. Може да го поставите във фризер за няколко часа. Когато го извадите, продуктът ще се чупи.

Срокът на годност е поредният фактор, по който разбираме дали маслото е истинско. Ако е качествено, срокът му ще е кратък. В случай, че производителят обещава дълъг срок, това значи, че в маслото се съдържат много консерванти.

Последното, което да запомните, е че истинското масло се размазва трудно върху филия хляб, когато бъде извадено от хладилник. Трябва му време, за да омекне.

Надяваме се да сме ви били полезни и от тук нататък лесно да успявате да разпознавате качественото масло от имитиращите продукти на пазара!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Смешни стереотипи за зодиакалните знаци

4 храни, които могат да причинят стомашни проблеми

Подуването на краката може да е индикатор за сърдечни проблеми

Кои са най-добрите храни за ядене, ако сме гладни през нощта?

5 домашни средства за лечение и облекчаване на болките в коляното

Какво да правим при ниски нива на хемоглобин?

Тези подправки са супер полезни за човешкия организъм

11 храни, които експертите казват, че могат да подобрят здравето на мозъка ви и да помогнат за предпазване от деменция

Учени: Консумацията на риба намалява риска от психични заболявания

Идва им сезонът: 5-те билки, които успокояват нервите и премахват тревогата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com