Хитът на идващата пролет - прочистваща диета със сокове

18831
Хитът на идващата пролет - прочистваща диета със сокове
Снимка: iStock/Guliver

Диетата със сокове е един от най-приятните и популярни начини за прочистване на тялото от токсини. Състои се в замяна на твърдите ястия с цветни плодови и зеленчукови сокове. Течната им консистенция значително ускорява процеса на храносмилане и проникването на хранителни вещества в тялото. Това диетолечение е идеално въведение в промените в начина на живот и загубата на няколко килограма.

Подготовка за диета със сокове

Преди започване на подобна диета се препоръчва подготвителен период от няколко дни. Благодарение на него диетата със сокове ще бъде още по-ефективна.

Никой не обича резките промени. Подготовката на тялото за детоксикация означава, че по време на прочистването няма да се усетят никакви странични ефекти. Самото тяло няма да започне превантивно да съхранява енергията, необходима за функционирането, и това няма да се превърне в допълнителни килограми.

Това е най-добрият плод за отслабване

Поне 3 дни преди началото на детоксикацията трябва да се откажете от бързото хранене, мазните храни, месо, тестените продукти и захарните изделия. Важно е да се откажете и от силно кафе, чай, никотин и алкохол.

Храната (4-5 на ден) по време на подготвителния период за детоксикация трябва да бъде лека и редовна (на всеки 3-4 часа). Струва си да започнете деня си с чаша вода с лимон, която ще стимулира тялото да действа. Не бива да се забравя и леката физическа активност, като ходене, бързо ходене, джогинг и колоездене. Диетата не трябва да се използва от бременни и кърмещи жени, възрастни хора и юноши под 16 години.

Курс на диетата със сокове

Лечението не трябва да продължава повече от 8 дни, тъй като може да доведе тялото до хранителни дефицити. Ежедневно трябва да се консумират 5-6 сока, състоящи се от неподсладени зеленчуци и плодове с добавка от билки.

10 супер ефективни мотивации за отслабване

Диета със сок - ефектът от нея и какво да правим след това

Основният ефект от диетата със сокове е да прочисти тялото от токсини, а по този начин - да намали чувството на умора и да регулира работата на храносмилателната система. С петдневна диета можете да свалите 2-3 кг.

Диетата със сокове помага за намаляване на проблемите със съня, има положителен ефект върху състоянието на кожата, укрепва имунната система, почиства черния дроб и бъбреците.

След приключване на диетата със сокове си струва да продължите да се храните здравословно и редовно. Ако целта на диетата е намаляване на теглото, трябва да поддържате отрицателен енергиен баланс.

Замърсеният въздух, вредните вещества в храната, стресът и липсата на движение причиняват натрупване на токсини в тялото. Основната цел на лечението със сокове е да се отървете от тях и да възстановите пълната хармония и благополучие.

Детоксикацията помага да се отървете от отока и излишната вода. Кожата става по-стегната и гладка, а тялото възвръща силата и енергията за действие. Диетата със сок помага не само за загуба на ненужни килограми, но и ви позволява да избегнете много заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

8 признака и симптоми на дефицит на витамин А

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com