Храни, които може да използвате за почистване на дома си

7046
Храни, които може да използвате за почистване на дома си
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че някои продукти могат да се използват вместо почистващи продукти? Понякога помагат за премахването на упоритите петна и упоритите замърсявания по-добре от химическите почистващи препарати. Още един плюс - те са винаги под ръка - във вашия хладилник или на кухненския рафт!

Включете тези почистващи препарати за петна и мазнини във вашия арсенал за почистване за страхотни резултати! Нека всеки ъгъл на дома ви блести със свежест и чистота.

Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?

На доста хора им е трудно да организират пространството в кухнята си и всички неща в него. В тази статия ще дадем ценни съвети как това...

Лимони. Ще ви помогне да премахнете мазнините и замърсяванията в микровълновата фурна, да премахнете свежите петна от постелките и да възстановите блясъка на месинга. Напръскайте сока върху петното или повърхността, оставете го да престои 15 минути, след това избършете повърхността с гъба и изплакнете с вода.

Сирене. Поставете голяма шепа прясно сирене в тясна ваза или бутилка с труднодостъпна мръсотия, добавете малко топла вода и препарат, покрийте гърлото с ръка и разклатете буркана няколко пъти.

Кетчуп. Този солен сос може да почисти медни предмети до блясък и да полира - без шега - вашата кола!

Сол. Благодарение на грубата си текстура солта ще помогне за премахването на петна от дъската, на която режете месо, или от плота, а също така успешно ще премахне изгорелите остатъци от чугунения тиган.

Орехи. Обелените им ядки са чудесни за маскиране на малки пукнатини или драскотини в мебелите от дърво. Разтрийте тези зони с ядката на ореха, като оказвате лек натиск върху повърхността на мебелите. Ореховата пулпа и маслото ще се справят по-добре с пълненето на пукнатини от шпакловката.

Да почистим дома от болест, неуспех и клюки – напълно възможно е

Домът е място на сила и защита от злонамерения външен свят. Между стените на дома всеки може да презареди силите си и да попълни запаса...

Лимонена киселина (кристална) може да се използва за премахване на ръжда и петна в съдомиялната машина.

Горчица на прах. Този евтин продукт е отличен препарат за миене на съдове - премахва много добре мазнините. .

Содата за хляб  е звездата на естествените почистващи препарати. Може да се използва като универсален почистващ препарат за кухня. Разредената в топла вода сода за хляб ще придаде блясък на бижутата.

Оцет от бяло вино. Подобно на содата за хляб, оцетът е мощен почистващ агент. С него можете да измиете стъклата на прозорците до блясък, да премахнете петна по килимите. Можете да добавите малко оцет към студената вода, за да изплакнете предметите след измиване, за да освежите цвета им и др.

Внимание! Не използвайте оцет за почистване на плотове от мрамор и гранит, каменни и каменни плочки, паркет, ютии, петна от пресни яйца по пода или метални повърхности, трева, мастило, кръв, петна от сладолед върху тъкани - по-добре е да използвате специални  почистващи препарати за тях.

6 трика за почистване на дома

Обичаме да ни е чисто, но не обичаме да чистим – колкото и парадоксално да звучи, чистенето не е сред любимите занимания на хорат...

Водка. Ако след партито в къщата все още има недовършена водка, изсипете останалото в бутилка. Водката е полезна за дезинфекция на дръжките на вратите, слушалките и можете да изплакнете кухненските кърпи в нейния разтвор. Може да се използва и за изтриване на хром и порцеланови предмети като лампи и те ще блестят като нови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com