Изпитани начини, с които да се отървете от плевелите в градината

17944
Изпитани начини, с които да се отървете от плевелите в градината
Снимка: iStock/ Guliver

Независимо дали сте опитен фермер или просто начинаещ в този бизнес, не можете да избегнете борбата с плевелите. Има безброй хербициди и химикали за борба с нежеланите растения, но е невъзможно просто да влезете в градинарски магазин и да не бъдете претоварени от това разнообразие от продукти. Предпочитаме да се отървем от плевелите, като използваме старите доказани устойчиви методи.

Оцет

Има ли нещо, за което „Направи си сам“ в кухнята няма решение? Изнесете оцета навън в слънчев, безветрен ден и поръсете оцета върху плевелите. (Внимавайте да не удряте с него любимите си растения!) Бъдете сигурни, това естествено лекарство ще се „погрижи“ за плевелите.

Хербициден сапун

Търсите да подобрите ефективността на оцета? Към него добавете равни части сол и препарат за съдове и имате собствен хербициден спрей.

Боракс

И ето още една рецепта за „направи си сам“, която можете да използвате за борба с плевелите. Смесете 300 грама боракс с 10 литра вода, разбъркайте добре и напръскайте върху тревата.

Вряща вода

Плевелите дори не се опарват дори повече, отколкото ние сами искаме. Изсипете малко вряла вода директно от печката директно върху тревата, за да се отървете от нея.

Не хвърляйте пари за вредни химикали! Така ще унищожите плевелите

Независимо дали сте опитен градинар или просто начинаещ в този бизнес, не можете да избегнете борбата с плевелите. Има безброй хербицид...

Огънят

Можете също така просто да насочите огъня директно върху плевелите, като използвате специална горелка за контрол на плевелите. В същото време внимавайте да не нараните растенията, от които все още се нуждаете. Водата в плевелните клетки се изпарява и те умират.

Сол

Солта прави почвата необитаема. За да ударите плевелите със сол, без да повредите всичко останало, трябва да поставите щипка сол под всяко нежелано растение. Дъждът ще разтвори тази сол с течение на времето и плевелите ще загинат.

Мулчиране

Тази домашна смес ще елиминира плевелите и от тях няма да има и следа

Плевелите са един от най-големите кошмари за всеки градинар. За съжаление борбата с тях може да се окаже твърде продължителна. Не ви с...

Ето защо го виждате толкова често в градините на съседите си! Мулчът създава бариера против плевели, предотвратявайки навлизането на нежелани семена в почвата и лишавайки тези, които вече са там, от слънцето.

Вестници

Какво друго ще помогне да се отървете от плевелите? Вестници! Вземете мулчиране на следващото ниво - напойте почвата, навлажнете вестниците и ги поставете под мъха. Това не само ще лиши тревата от слънчевите лъчи, но и ще насърчи полезните земни червеи да пълзят и да останат във вашата градина.

Царевично брашно

Искате да предотвратите навлизането на плевели преди да започнат? Използвайте царевично брашно или специално обработен глутен от царевично брашно, който ще спре поникването на всякакви семена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com