Яжте дъгата, но дайте приоритет на този цвят за блестяща кожа и по-малко бръчки

3390
Яжте дъгата, но дайте приоритет на този цвят за блестяща кожа и по-малко бръчки
Снимка: iStock

Понякога най-добрият съвет за хранене е най-простият, особено когато постоянно сме затрупани с диетични съвети, трикове и така наречените „перфектни“ методи. Като цяло, по-малкото е повече. Това се отнася за щадящи червата храни, закуски за балансиране на хормоните и дори ястия, които обичат кожата.

Относно последната точка, ето един начин да се храните за по-сияйна и по-здрава кожа без да усложнявате целия си план за хранене.

Коя е най-добрата храна за кожата

Един от начините да получите повече хранителни вещества за подобряване на кожата е да дадете приоритет на оранжевите храни.

Сигналите на храносмилателната система, че зеленчуците не действат добре на червата ви

Доказано е, че броят на каротеноидите в кожата корелира с приема на каротеноиди. Въпреки това има смисъл да включите тези храни в ежедневните или седмичните си планове за хранене, ако е възможно. Каротеноидите осигуряват защита на кожата със своите антиоксидантни, противовъзпалителни и абсорбиращи светлина свойства.

Всъщност едно прегледно проучване отбелязва, че богатата на каротеноиди диета може дори да помогне за защита на кожата от UV увреждане и следователно да допринесе за здравословното й стареене. В края на краищата, 80% от видимите признаци на стареене на кожата идват от прекомерно излагане на UV лъчи.

Други ползи, свързани с кожата, включват намалена еритема (или зачервяване), което е огромно за тези, които се опитват да избистрят и изравнят тена си.

Да не говорим, че добавянето на повече антиоксиданти към вашата диета е чудесен начин да повишите устойчивостта на кожата си към фактори на околната среда, като замърсяване и дори въздействието на стреса върху кожата.

Плюс това, много от храните, богати на каротеноиди, също съдържат солидна доза витамин С, който е от съществено значение за поддържане на естественото производство на колаген в кожата. Ето защо класическата двойка витамин-колаген често се среща във формулите за добавки за кожа.

Това са най-полезните плодове и зеленчуци, които всеки трябва да яде през месец юли

Други храни, различни от портокал, също съдържат каротеноиди, включително някои листни зеленчуци. Така че, макар че може да е по-лесно да се съсредоточите върху един цвят, просто знайте, че има дълъг списък от храни, с които да експериментирате.

Списък с богати на каротеноиди храни: тиква,м оркови, сладък картоф, домати (особено варени домати), спанак, кейл, ряпа, грейпфрут, портокали, мандарини, пъпеш, червени чушки, папая.

Не се изненадвайте, ако кожата ви започне да придобива оранжев или жълт блясък (особено по дланите и стъпалата), когато ядете много моркови или други храни с високо съдържание на каротеноиди.

 Тъй като каротеноидите са „мастноразтворими“, те се усвояват най-добре, когато се консумират с храна, която има малко количество здравословни мазнини, като зехтин, ядки, семена или авокадо.

Един от начините да дадете приоритет на подхранващите кожата храни е като включите повече богати на каротеноиди основни продукти във вашата диета, много от които имат оранжев или червен оттенък. Не е от съществено значение, но може да ви помогне малко по-лесно да планирате вашите здравословни за кожата ястия. Това е само един компонент от храненето за здравето на кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com