Как да изберем холна маса

21197
Как да изберем холна маса
Снимка: GRANDecor.bg

Как да изберем холна маса? От какъв материал, в каква форма и в какъв стил да бъде тя? Ще се опитаме да ви помогнем в търсенето на тези отговори в следващите редове.

Холната маса е неизменна част от обзавеждането на всекидневната и често се превръща в притегателен център за всички от семейството. Ето защо не бива да правите компромис при избора ѝ. На пазара се предлага разнообразие от холни маси, което обаче освен да ви улесни може и да ви обърка. Качествени и издръжливи ли са те? Коя маса е подходяща за вашата дневна? С какви мебели и аксесоари да я комбинирате?

Можете да решите тези въпроси по бърз и достъпен начин като купите онлайн холна маса от GRANDecor. Ще намерите голямо разнообразие от форми, модели и размери, подходящи за всеки хол. В зависимост от стила на обзавеждане може да избирате между маси с дървен или стъклен плот, имитация на мрамор, маси от метал, натурално дърво, изцяло стъклени, нестандартни и ефектни форми, които ще се превърнат в интериорен акцент във вашия хол.

На какво да обърнем внимание при избора на холна маса?

Височина

Стандартно правило е холната маса да е с 5-10 см. по-ниска от седалката на дивана. Така тя не отнема от оптически от пространството на помещението, вписва се идеално и се превръща в красив акцент в модерното жилище. В случай, че обичате да похапвате в дневната пред телевизора, може да изберете и по-висока маса.

Размер и форма

Когато си задавате въпроса „как да изберем холна маса“, един от най-важните отговори е да установите точния, за вас, размер. Той трябва да бъде съобразен с функцията на масата, големината на помещението, както и с околните мебели.

По правило дължината на масата трябва да бъде до 2/3 от тази на дивана. Ако диванът е с лежанка, стандартът се запазва като се гледат само седящите места. Същото е правилото и при наличието на ъглов диван.

Формата на масата зависи изцяло от вашите предпочитания, интериорния стил, функцията на масата и дизайна на останалите мебели. Ако искате да хапвате на масата, най-удобния вариант е правоъгълна или елипсовидна маса. Кръглата и овална маса ще бъде чудесно решение за следобедно кафе или питие след работа.

Ако целите нестандартно излъчване на вашия хол, то може да заложите на асиметрична форма, която несъмнено ще привлича погледите на гостите.

Разположение

За да определите с точност разположението на холната маса трябва да измерите разстоянието между нея и останалите мебели. Разстоянието между дивана и масата трябва да е между 30-45 см. за да се чувствате комфортно когато сте седнали на дивана, както и да може спокойно да преминавате между мебелите. Разстоянието между масата и ТВ шкафа зависи от размера на помещението. Желателно е то да бъде възможно по-голямо за да се осигури лесно движение из стаята. Минималното разстояние, което трябва да остава са 60 см.

Материал

Най-предпочитаните материали за направа на холна маса са дърво, метал и стъкло. Изборът зависи главно от вашия вкус и интериорния стил на дневната. Стъклената маса е удачен избор за малки жилища, тъй като отразява светлината и увеличава визуално пространството. Тя е чудесен избор и за модерен интериор.

Металните холни маси обикновено са предпочитани от любителите на индустриалния стил. Чудесен избор е маса, съчетание от масивно дърво и стомана. Има и по-смели решения, като маси с плот, имитация на бетон.

Дървените холни маси са най-предпочитания вариант за обзавеждане на класически жилища. Те са традиционни, вписват се лесно във всеки стил, непретенциозни са и създават уют.

Източник: GRANDecor.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com