Как да подобрим дома си без големи усилия и средства

4674
Как да подобрим дома си без големи усилия и средства
Снимка: Архив

Всички ние жадуваме за уютен и добре проектиран дом, но в същото време един основен ремонт на жилището ни носи неочаквани разходи и огромната бъркотия. Как можем да реновираме дома си без много усилия и средства?

Създайте свободно пространство във вашия дом

Отворен план на пространството е може би най-доброто решение за простор и светлина. Как може да направите такова в дома си, без да бутате стени обаче? Всъщност да направите пространството отворено и просторно може да бъде по-лесно, отколкото си мислите. Понякога е даже много просто – например като се отървете от по-голямото, обемно обзавеждане или като разместите мебелите, за да видите какво разположение дава най-отвореното пространство. Ако сте привързани към голямата библиотека, шкаф или друго обемно обзавеждане, което заема много място, тогава помислете за боядисването му в топъл почти бял цвят – това ще отвори пространството и ще го направи по-ефирно. Друг трик, който създава илюзията за отворено пространство, са огледалата. Огледалата, поставени срещу прозореца например, отразяват светлината в стаята и създават впечатление за простор.

Добавете ново или допълнително осветление

Правилното осветление наистина може да оживи една стая. Лошо осветената стая изглежда малка, тъмна и тясна, докато ярко осветената стая изглежда отворена, ефирна и приветлива. Има многобройни начини да озарите дома си със светлини – например поставете няколко високи подови лампи в тъмните ъгли и наблюдавайте как стаята ви оживява. Поставете и лампи на страничните масички, за да направите стаята гостоприемна и уютна. Подменете и основните лампи – подмяната на полюлеят в трапезарията ще направи стаята ви светла и просторна.

Актуализирайте шкафчетата в кухнята

Нищо не прави вашата кухня старомодна, така както износени шкафове и дръжки. Подновяването им е наистина лесно и не изисква много средства – може дори да боядисате шкафовете за наистина бюджетна реновация.  Също така не забравяйте да подмените плотовете и основните детайли– например нов гръб за кухня от принт стъкло незабавно ще освежи дизайна и цялостния външен вид на кухнята ви.

Подменете щорите и завесите

Прозорците изглежда се пренебрегват през повечето време. Изберете нови щори и завеси, които  да отговарят напълно на вашия стил и вкус. Може да избирате от безкрайно много модели и решения ,които се предлагат на пазара. Понякога най-лесният вариант е просто да съобразите цвета на завесите  с цвета на стените – така пространството ще се отвори още повече.

Самозалепващи се тапети

Самозалепващите се тапети се предлагат с невероятни шарки и графики, които незабавно ще придадат на стаите ви нов и модерен вид. Тези тапети се отстраняват лесно, като просто се отлепят (без да се навреди на стената отдолу) и повечето могат да се използват повторно. Например може да използвате такива тапети за основната стена в спалнята – бюджетен вариант за обновяване на цялостния вид на стаята.  

Освежаване на банята

Основният ремонт на банята е доста скъпо начинание. Един от начините да я обновите без излишни средства е цялостното почистване. Да, не е много забавно, но блестящият резултат ще ви даде нова мотивация за подреждане на останалата част от банята. Подменете остарелите шкафове и осветителните тела, крановете и завесата за душ. Като просто смените едно или две от най-остарелите неща, банята ви ще изглежда като нова. Едно освежаващо боядисване и няколко растения ще освежат пространството.

Когато не знаете откъде да започнете, просто почистете и боядисайте

Основното  почистване може да направи дома ви светъл и просторен, а едно боядисване може да помогне за обновяване на вида на стаите. Например една акцентна цветна стена незабавно ще освежи дневната дори  и да не подмените старите мебели. Лесно и бюджетно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com