Как да предпазим дома си от крадци

4695
Как да предпазим дома си от крадци
Снимка: iStock/Guliver

 

Как да предпазим дома си от крадци

Кражбите зачестяват всяка година, което прави инсталирането на алармени системи за сигурност и видеонаблюдение за дома задължителен елемент от обособяването на жилището. По този начин ще защитите имуществото си от посегателства и ще си осигурите спокойствие в ежедневието. Камерите са подходящи също така за офиси и бизнес помещения, а към тях могат да се добавят сензори за дим, за вода и за движение, така че оборудването да е още по-пълно.

Какви системи за видеонаблюдение има

Изграждането на видеонаблюдение е процес, чрез който можем да защитите както своя дом, така и офиса или магазина. По този начин ще имате възможност да се предпазите от неправомерно посегателство върху имуществото си или от влизане с взлом. В този случай можете да заложим на няколко варианта – единични камери за наблюдение (IR модели, куполни, безжични Wi-fi, скрити, соларни, мини, аналогови и др.) и комплекти от няколко устройства (2, 4, 8, 10 или 16).

Видеорекордерите и аксесоарите са също част от оборудването – DVD и NVR устройства, кабели, конектори, захранващи адаптери, микрофони и много още други компоненти, които са необходими при монтажа на алармената система и видеонаблюдението.

Предимства и недостатъци на жични и безжични камери

Безжичните и жичните камери за видеонаблюдение са две функционални и ефективни технологични решения, които намират широко приложение в днешно време. Ето какво е полезно да знаете за двата вида:

Безжичните и жичните камери за видеонаблюдение са две функционални и ефективни технологични решения, които намират широко приложение в днешно време. Ето какво е полезно да знаете за двата вида: 

  • Жични камери

Известни са още и като DVR камери, като предимството тук е тяхната надеждност, защото не работят с Wi-fi и няма риск от прекъсване на връзката. Недостатък е кабелният им монтаж, който изисква свързването на повече елементи;

  • Безжични камери

С времето те постепенно изместват аналоговите, което се дължи на високата им функционалност, безкабелна инсталация и удобно управление на алармената система. Свързват се с безжична мрежа и могат да се управляват през компютър или телефон независимо от местоположението на оператора. Като минус се определя по-ниското качество при възпроизвеждане на образите.

При избора на камера за видеонаблюдение на един или повече обекти обмислете добре избора си и заложете на най-подходящата за вас алармена конфигурация. 

Система за сигурност е повече от аларма – известие за пожар, наводнение, движение в дома

Звуковата алармена система може да ви извести и за други нежелани събития, като възникване на пожар, наводнение и активност в жилището, която не би трябвало да се осъществява, ако не сте си вкъщи.

Сензорите преобразуват различните влияния в електрически сигнал. Най-просто казано, когато едно устройство засече конкретно действие, то предава предварително програмиран сигнал към следващите устройства.

Един от най-популярните е сензорът за вода, който е най-доброто средство при страх от наводнение. Вече не е необходимо да търсите превключвател в тъмното или да пляскате с ръце, за да включите светлината. Сензорът за движение, свързан към осветлението в стаята, върши работата добре. Отлично решение са устройствата за пожароизвестяване – позволяват ви да изключите електричеството и газа в случай на дим.

Лесен контрол – през смартфона

Технологиите с “умен” принцип на работа се ползват с предимство в настоящия момент, когато за потребителя е най-важно да си спести време и да се чувства улеснен в поддръжката на имота. Лесно, бързо и удобно, смарт управлението на алармената система и видеонаблюдението е нашето бъдеще, в което контролът от разстояние ще се превърне в основен метод за поддръжка на имота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com