Как да разберете дали вашите сребърни бижута са истински

10147
Как да разберете дали вашите сребърни бижута са истински
Снимка: capino.bg

От незапомнени времена хората са купували предмети от благородни метали, било то сребърни бижута или монети. Преди години хората са ги купували от бижутерите, на които са се доверявали, но с появата на технологиите започват да купуват сребърни бижута онлайн, един от най-добрите сайтове е Capino.bg Няма абсолютно никакви проблеми при закупуването на им онлайн, тъй като много онлайн магазини имат са с високо доверие сред потребителите и не правят компромиси с качеството. Най-важната подробност за покупката е автентичността. За да проверите дали вашата покупка е от благородният метал, можете да използвате няколко от следните методи:

Проверка с магнит

Магнитният тест е един от най-простите методи за тестване на чистотата на сребърни бижута. Благородните метали не се привличат от магнит, освен ако не се смесени с желязо, никел или кобалт. Просто поставете магнит до детайла и веднага ще разпознаете автентичността му, ако той се прилепи до магнита означава, че или съдържа стоманен елемент или просто не е от благороден метал.

Печат 925

Capino.bg споделя, че автентичните сребърни бижута имат изкована марка с пробата, в най-често срещаните случай това е проба 925. Тази марка е стандартната марка по целия свят. Независимо дали купувате сребърни бижута онлайн или офлайн, те ще бъдат щамповани върху всички автентични накети. Ако то не е маркирано с 925 това най-вероятно означава, че не е сребърно или е прекалено мъничко. Имайте предвид, че модерните технологии позволяват да се маркира пробата 925 с миниатюрни размери и е вероятно да не може да се види с просто око и да е необходимо да се използва лупа.

Избледняване на цвета

Ако вашите сребърни бижута избледнеят или се обезцветят и в същото време не могат да върнат първоначалния си вид, Capino споделя, че това най-вероятно означава, че имате фалшификат. Истинското и чисто сребро също ще ерозира, но след полиране ще бъде върнато в първоначалния си вид. Възможно е да потъмнее да промени цвета си или дори да не е толкова блестящо, но след като се измие, почисти и полира то трябва отново да изглежда като чисто ново и отново да блестящо и сияещо.

Докосване и усещане

Можете също така да прецените автентичността на среброто бижу, просто като го огледате. То е меко и огъващо се, така че ако металът е твърд и здрав, това не е сребро. За това се доверявайте само на сигурните и по-добри онлайн магазини, не винаги е важно цената да е най-ниска, но за Capino.bg е важно качеството винаги да е най-високо.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com