Как холът ви да придобие завършеност

9460
Как холът ви да придобие завършеност
Снимка: https://pixabay.com/bg/

Холът спокойно можем да го назовем, като центъра на жилището. Именно заради това, неговия интериор е от съществено значение. Освен, че прекарваме по-голяма част от времето си в тази стая, най-често посрещаме своите гости там. Още една причина, която ни мотивира да го обзаведем по възможно най-добрия начин.

Способите и начините, чрез които вашия хол ще изпъкне значително, са много. Но понякога е достатъчно просто да смените холната маса. Това, което трябва да направите е да се ориентирате към дизайни на холни маси , които се допират най-много до вашите очаквания и търсената атмосфера в стаята.

Понякога дори най-малките детайли, са способни да изменят цялостната визия на хола, затова подбирайте внимателно всеки един от тях. 

Уникален хол само с една стъпка

Без значение дали сте ремонтирали цялостно или просто сте освежавали своя хол, целта е била една - промяна. Както вече споменахме, до търсената промяна може да се достигне чрез детайлите. Но и не само, има мебели, които внасят изцяло нов и свеж вид в стаята.

Холската маса несъмнено е един от тях, тъй като се явява, като основен акцент в интериорния дизайн. Не само подчертава, но и допълва цялостния вид на стаята. Наличието на перфектна холна маса, е финалния щрих, които придава завършен вид на хола.

Разнообразието на холни масички в мебелните магазини не липсва, дори понякога може да изиграе лоша шега и допълнително да ви обърка. Когато сте подготвени обаче и сте се насочили към определен модел маса или поне имате ясна представа, как точно да изглежда, няма да срещнете спънки.

При избора на холна маса е добре да имате предвид следните неща:

●      За какъв период от време възнамерявате да я използвате

●      В какъв стил трябва да бъде

●      Какви са допустимите размери

●      Каква функция ще изпълнява тя

●      Формата на самата маса

●      Материала на изработка

●      Възможни вариации на цветове

●      Необходимост от допълнителни функции

●      Допустима сума

По отношение на периода, който сме посочили, като основен критерии, не е случаен. Ако сте по-хаотични натури и се нуждаете от честа промяна, то би било безсмислено да инвестирате твърде много в холна маса. Както чрез средства, така и в избора й.

В случай, че се стремите да запазите облика на хола, такъв какъвто е за дълъг период от време, то си струва да вложите повече в избора на маса за хола. Особено внимание, трябва да обърнете върху материала и неговата поддръжка.

Избора на правилна холна маса е пряко обвързан със стила на стаята. Все повече навлизат нестандартните комбинации, между различни стилове в интериорния дизайн. Това от една страна ще ви даде повече свобода на действие, но от друга, може да ви отклони от визията, към която се стремите. Все пак, най-важното при избора е да не се отдалечавате твърде много от текущия създаден стил, във вашия хол.

Размерите, като широчина и височина са от изключителна важност. Въпреки, че най-вероятно сте наясно с това, е добре да се вметне. Освен допустимите размери на масата, е редно да съобразите и свободното пространство между нея и останалите мебели.

Относно изпълняващата функция на масата в хола, вариантите са два - да бъде просто, като част от интериора или ще бъде често използваема. Тези особености, трябва да бъдат взети под внимание, въз основа на това колко време възнамерявате да прекарвате в стаята, дали ще каните гости и т.н.

Формата на масата е друг фактор, който оказва влияние едновременно върху интериорния дизайн и удобството. Обикновено, кръглите маси се избират за по-тесни пространства, докато правоъгълните са подходящи за по-широките. Квадратните холни маси прилягат идеално, ако сте се спрели на класическия стил.

Съответно, трябва да съобразите формата на масата с функционалността. Логично е, че по-големите по размер, ще са по-практични и удобни. Но не забравяйте, че те трябва да са в синхрон с останалата част от мебелировката, като диван, фотьойли и табуретки.

Цвета на холната маса е важен елемент и затова е добре да обмислите, кой нюанс ще е най-подходящ. За да не експериментирате, цветовете на останалите мебели в хола, могат да ви послужат, като ориентир.

Материала, от който е изработена масата е от съществено значение, за да е максимално устойчива във времето. Дървените масички придават топлина и уют в хола, но трябва да се полагат специални грижи за дървесината. Стъклените маси, са също много често срещан избор, тъй като пасват на почти всеки стил. Отличават се и с по-лесното почистване. Моделите с метални орнаменти, тип рустик, са нестандартни, но се отличават със своята уникалност.

Допълнителните функции, които могат да изпълняват холните маси се изразяват в разтягащ механизъм и двойни етажи. Избора зависи от търсения ефект и честотата на ползване.

От гледна точка на бюджета, тук всичко е относително и строго индивидуално. За да улесните този етап, можете да си поставите максимална горна граница за цената. Закупуването на холна маса, която е в комплект с диван е рентабилна опция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com