Как и кога е най-добре да поливаме растенията вкъщи

26213
Как и кога е най-добре да поливаме растенията вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Една от основните грижи за цветята е тяхното поливане. Всяко има своите изисквания към водата според вида и сорта. За да удължите живота на своите домашни растения и за да им помогнете да бъдат свежи и цъфтящи, трябва да ги поливате с допустимото и изискано от тях количество вода и разбира се, в подходящото време.

Ако сте начинаещ в отглеждането на цветя, първо ще ви поздравим за чудесното решение да отворите дома си за ново живо същество и второ – ще ви дадем ценни съвети относно поливането му.

Символика на цветята – какво ти казва с букета, който ти подари?

Наближава Свети Валентин. Един чудесен празник, в който освен подарък поднесен по романтичен начин, ще получите със сигурност и красив ...

Трябва да поливате цветя преди почвата да бъде напълно изсъхнала. Ако чакате последния момент, има шанс да растението да загине от липса на вода. Признаци, че е време да полеете цветето, са клюмването на листата или тяхното пожълтяване. Загубата на свежестта също е индикация, че растението ви има крещяща нужда от вода. По принцип това са знаци и за нападение от вредители, но ако става дума за домашни цветя, е малко вероятно. По-скоро причина за проблемите е липсата на вода.

Хубаво е да поливате цветята си сутрин. Това им дава сили за деня и веднага връща енергията им. Освен това те приемат водата по-бавно от нас, хората, така че ще могат да я усвоят напълно до края на деня. Вечерта не е подходящо време за поливане, тъй като влагата може да не попие и да остане по-листата заради това, че до тях не достига светлина и заради по-ниските градуси. Това може да причини болести по тях.

Поливането през деня и по-точно рано сутрин е особено подходящо за едногодишни цветя, които има по-малки корени и съответно досег до влагата в почвата. Ако отглеждането такова растение, бъдете много внимателни и следете състоянието му, защото нуждата от вода и по-точно нейната липса, може да се окаже пагубна него.

Правилата за поливане на растенията важат както за саксийните, така и за градинските цветя. Разликата е, че храстите и дървета могат да се полива по обяд или малко по-късно следобед. Тогава слънцето е по-ярко и влагата се изпарява по-бързо. Сутрешното поливане е най-подходящо за цветята и зеленолистните растения.

Какво цвете си според зодията

Докато повечето хора знаят кои са най-характерните черти за тях според зодиака, какво харесват, какво не харесват, дори кои числа им но...

Може би ви се струва сложно, но всъщност не е. Щом веднъж свикнете да поливате растенията си, ще си изградите навик. Няма да мислите дали е сутрин или вечер, или кое растение от колко вода се нуждае. Ще свикнете да полагате правилните грижи за всяко едно според неговото местоположение и вид. Вероятно дори ще увеличите градината си или саксиите върху цветарника, ако живеете в апартамент.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com