Какво е важно да знаете при избор на компютър втора ръка

2301
Какво е важно да знаете при избор на компютър втора ръка
Снимка: iStock/Guliver

Макар и технологиите да напредват и все повече да навлизат мини устройствата, традиционните настолни компютри са все така предпочитани, както и преди. Изборът на употребявана техника от този тип дава възможност да си осигурите по-евтини варианти за разнообразни дейности.

Какви са предимствата на настолните компютри?

При избора на този вид техника един от най-важните критерии е покупката да бъде направена от реномиран и надежден директен вносител. От онлайн магазин Kvantservice.com отчитат предимствата на реновираните устройства:

  • Високо качество от най-големите световни брандове – ако сте се доверили на надежден продавач, то можете да сте сигурни, че техниката ще пристигне от офисите на марки като Dell, Fujitsu, HP Compaq, Lenovo, Apple, RM, Stone;
  • Мощност – на пазара този вид техника се предлага с висока производителност и широк спектър от спецификации. Този факт ви позволява да намерите PC устройства за всякакви нужди, дори Gaming;
  • Преференциална поддръжка от Microsoft – избирайки употребявани PC устройства с инсталиран windows, вие си гарантирате поддръжка на техниката без значение, че тя е употребявана. Майкрософт е инициатор на програми, които поддържат PC втора ръка.

компютри втора ръка

Как да изберете компютър втора ръка?

Важно е изборът на PC втора употреба да бъде направен съобразно вашите нужди. Ако ще използвате машината за ежедневни дейности като сърфиране в интернет и различни сайтове, гледане на филми или пък поглед в социалните мрежи, то може да заложите на устройства от по-нисък клас. За други по-сериозни дейности ви трябва хард машина, която ще се характеризира с бързина и производителност. За тази цел има някои спецификации, на които е добре да обърнете внимание:

  • Цена – по-високите класове PC устройства държат не чак толкова ниска цена, независимо че са употребявани;
  • Процесор – той влияе върху цялостната работа и производителност на машината. Ако използвате машината за офис дейности, спокойно може да заложите на употребявана техника от среден клас;
  • Дънна платка – както човешкият организъм има скелет, който поддържа тялото изправено, така и PC устройствата си имат дънни платки. Ето защо този важен аспект е от ключова важност за машината. Много е важно тя да не е лепена, защото впоследствие могат да възникнат доста неприятни ситуации;
  • RAM памет – тя е важен аспект, защото понася тежестта на всички програми, които използвате на устройството си. Специалистите съветват при закупуване на техника втора ръка тя да не е по-малко от 32 гигабайта;
  • Видеокарта – ако ще ползвате компютъра като геймърски, то е добре, освен основната, която е вградена, да сложите на компютъра си и допълнителна. По-бюджетен вариант ще бъде да я закупите втора ръка.

Какво ни съветват Квант Сервиз при покупка на употребяван компютър?

Ако разгледаното по-горе грабва вниманието ви и сте се решили да закупите компютри втора ръка, то е добре да спазвате някои съвети, които ще ви гарантират липсата на излишни главоболия:

  1. Състояние на корпуса – няма нужда да се безпокоите, ако по корпуса наблюдавате наличие на драскотини. Макар и маркови, компютрите са втора ръка. Задължително следете да няма следи от удар, падане и прочее.
  2. Издути кондензатори по платката – тази спецификация би могла да се пропусне дори при внимателен оглед от страна на сервизните техници.
  3. PC отговарящо на нуждите ви – гаранция, че ще закупите оптимално съоръжение.

При закупуването на техника втора ръка е добре да се поинтересувате каква поддръжка ви осигурява продавачът. Ако е надежден източник, гаранцията трябва да е между 6-12 месеца с ангажимент и за извън гаранционна поддръжка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com