Какво не трябва да правите след кола маска?

17858
Какво не трябва да правите след кола маска?
Снимка: iStock/Guliver

Депилацията включва отстраняване на космите от корена, в резултат на което се образуват микротравми по кожата. Ако следвате простите правила за грижа след процедурата, епидермисът се възстановява напълно в рамките на 1-2 дни. Ако пренебрегнете препоръките, това може да доведе до дразнене и дори до развитие на възпалителен процес. Нека да разберем какво да не правим след кола маска. Процедурите имат общ принцип и правилата са еднакви.

Какво не трябва да правите след кола маска?

1. След кола маска не можете да се потите много. Това означава, че в рамките на 2 дни не можете да посещавате сауна, баня, фитнес. Тренировките на открито също са противопоказани. Не можете да правите слънчеви бани в солариум или на плажа. Ето защо, ако искате да премахнете излишните косми преди да отидете на море, запишете се за процедурата предварително (не в деня на заминаване, а няколко дни преди това).

Да попаднеш в грешните ръце: Как да защитите веждите си от лош козметик?

2. Непосредствено след кола маска не трябва да се нанасят кремове и масла върху третираните зони. Изключение правят професионалните продукти, предназначени за кожата след епилация. В същото време козметикът определя целесъобразността на използването им във всеки конкретен случай. Например, ако се наблюдава силно дразнене, кремове не се използват след процедура. Те се заменят с други средства, които имат мощен противовъзпалителен и антисептичен ефект.

3. След депилация с восък или захар не можете да вземате горещ душ (разрешено е само топъл). Не използвайте сапун или душ гел. Най-често такива продукти са алкални, съдържащи агресивни повърхностно активни вещества, които могат да раздразнят увредената кожа. Разбира се, някои използват скъпи и висококачествени продукти с омекотени съставки. Но дори и тогава не си струва риска. През първия ден след процедурата е препоръчително да се измиете с топла вода.

4. След кола маска не трябва да си правите гореща вана (особено със соли, пяна или други добавки). Продължителното излагане на кожата на всичко това във водата може да причини дразнене. Дори натурална морска сол, етерични масла и билкови екстракти при контакт с третираните зони могат да доведат до неприятни последици.

Сега е моментът за тези козметични процедури

5. След кола маска не можете да плувате в басейн. Препаратите, с които третират водата може да причини силно дразнене и сърбеж. Не трябва да плувате в естествени водоеми (морета, реки, езера), за да се намали рискът от навлизане на патогенни бактерии в микрораните.

6. След кола маска не можете да използвате ексфолианти, да правите пилинг, да разтривате кожата с четки и кърпи. Такова агресивно излагане може да доведе до увреждане на вече наранената кожа. След душ също не търкайте кожата с кърпа. По-добре е внимателно да попиете излишната влага.

7. След кола васка на подмишниците през деня не можете да използвате дезодорант. Това се отнася за всякакви видове, включително продукти, предназначени за чувствителна кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com