Какво ще се случи, ако комбинираме мед, лимон и чесън?

25651
Какво ще се случи, ако комбинираме мед, лимон и чесън?
Снимка: iStock/ Guliver

Тялото ни се нуждае от естествени и пресни продукти, за да си набавя необходимите витамини, минерали и полезни хранителни вещества. Като едни от най-използваните в народната медицина хранителни продукти са ни познати медът, чесънът и лимонът. Поотделно те са изключително полезни и ефикасни, а в комбинация стават още по-мощни борци срещу инфекции, възпаления и т.н.

Медът е богат на редица полезни вещества и има силно изразен антибактериален, противовъзпалителен и антивирусен ефект. Освен това укрепва имунитета и ускорява възстановителния процес.

Чесънът ни е познат като природния антибиотик. Има силни антиоксидантни свойства, съдържа важни витамини, желязо, магнезий, цинк, селен, фосфор и др. Спомага за почти всички здравословни проблеми, като освен чрез хапване се прилага и по най-различни други начини - под формата на маски, лосиони, кремове и т.н.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Лимонът е цитрусов плод, съдържащ голямо количество витамин С - мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, инфекциите и възпаленията, укрепва имунната система, ускорява възстановителните процеси и т.н. 

Както виждате, всеки един от продуктите може да окаже благоприятно влияние върху цялостното ни здраве и да предотврати редица здравословни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната система. 

Рецепта за еликсир от мед, лимон и чесън

За превенция от различни заболявания и за укрепване на защитните функции и имунната система на организма, е препоръчително да си създадете здравословна рутина, в която да включите и вълшебния еликсир от мед, чесън и лимон. Ето и какво ви е необходимо за приготвянето на тази полезна и здравословна рецепта за еликсир:

    6-7 скилидки чесън;
    2 лимона;
    400 г мед.

Лекар каза колко мед на ден е добре да се яде

Как да приготвите?

Измивате и приготвяте лимоните - нарязвате ги на тънки полумесеци, след което почиствате добре скилидките чесън и ги пресовате или нарязвате на много ситно. Блендирайте заедно лимона и чесъна. След това добавяте и получения продукт към меда и разбърквате получената смес добре. Може да съхранявате в подходящ буркан на тъмно и проветриво място в продължение на една седмица преди самото консумиране, за да могат да се усвоят изцяло хранителните вещества от всеки от елементите. След една седмица може да консумирате еликсира - приема се по 1-2 лъжици, най-добре сутрин на гладно. След това съхранявайте сместа на същото място или в хладилник. След изчерпването й повторете отново същата рецепта.

Ако не се чувствате добре след прием на еликсира или имате непоносимост към някой от продуктите, ви съветваме да избягвате консумацията на еликсира или да се свържете със специалист за консултация. Статията е с информативен характер. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Техники за регулиране нервната си система, които не са за подценяване

Защо трябва да ядем повече копър и магданоз? Всеки трябва да знае!

Храните, които да похапнем преди лягане, без да имаме угризения

Тези 4 зодии имат огромно его - бъдете нащрек с тях

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

4 полезни продукта за „изяждане“ на стреса: Те ще възстановят тялото, без да увеличават теглото ви

Топ 5 чайове за подобряване работата на белите дробове

Тези зодии имат магически лечебни сили

Екстракт от спанак: ефективна добавка за отслабване или пък не?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...