Кето главоболието и как да го предотвратим?

13161
Кето главоболието и как да го предотвратим?
Снимка: iStock/Guliver

Кето диетата безспорно е много добра за свалянето на килограми, само ако можете да се справите с неприятните й симптоми. Драстичното преминаване от диета, богата на въглехидрати, към диета с малко въглехидрати и много протеини идва с редица признаци и симптоми, които тялото изпитва по време на диетата. От загуба на коса до безсъние, достигането на фазата на кетоза може да има досадни ефекти. Кето главоболието е един от многото проблеми, с които се справят хората на кето диета.

1. Какво е кето диета?

Кето диетата изисква консумация на минимално количество въглехидрати, много мазнини и средно съдържание на протеини. Основният фокус на тази диета е да намали приема на въглехидрати и да накара тялото да използва повече мазнини за производство на енергия. Когато консумирате ниско съдържание на въглехидрати, тялото започва да използва мазнини, за да ги обръща в енергия, посредством която да изпълнява ежедневната си функция. След като тялото използва всички мазнини, консумирани през деня, то започва да изгаря мазнините, съхранявани в тялото, което всъщност помага за загуба на тегло. Процесът на изгаряне на мазнини за производство на енергия вместо въглехидрати е известен като кетоза, а преходът от горене на въглехидрати към горене на мазнини води до кето грип.

Кето диета: как да хапвате мазни храни и да отслабвате

2. Главоболието е признак на кето грип

Главоболието е основен симптом на кето грип, който се наблюдава през първите седмици от началото на кето диетата. След като тялото свикне с тези промени, то изчезва. Някои от честите причини за кето главоболие са:

Ниска кръвна захар: Когато консумирате въглехидрати, мозъкът се захранва от глюкоза, но при кето диетата той функционира от мазнините. Тази промяна води до спад в нивото на кръвната захар, което води до пулсираща болка в главата.

Дехидратация: Когато тялото ни изгаря допълнителни мазнини, честотата на уриниране се увеличава. Това води до дехидратация, което е друга причина за главоболието.

Електролитен дисбаланс: Загубата на излишна вода от тялото под формата на урина води до електролитен дисбаланс. Освен главоболие, електролитният дисбаланс може да предизвика гадене, повръщане, умора и когнитивно увреждане.

Кето диетата – мит или реална полза за здравето?

3. Как да лекуваме кето главоболие

Когато следвате кето диетата, можете лесно да се отървете от симптомите на състоянията, като направите някои леки промени в ежедневието си като:

Пийте много вода: Пиенето на достатъчно количество вода на ден не само ще намали риска от главоболие, но и ще поддържа електролитния баланс.

Яжте храни, богати на калий и магнезий: Включването на храни с повече калий и магнезий в диетата, може да помогне за поддържане на нивото на електролита в тялото и намаляване на епизодите на главоболие.

Избягвайте интензивните тренировки: Ако току-що сте стартирали кето диетата, избягвайте интензивната активност. Можете да преминете от умерен режим на тренировка и да преминете към тренировка с висока интензивност с времето.

4. Други симптоми на кето грип

Кето диетата може да предизвика някои симптоми като:

  • Мозъчна мъгла
  • Болка
  • Гадене
  • Умора
  • Световъртеж
  • Възпалено гърло
  • Болки в тялото
  • Усещане за припадък
  • Промени в сърдечния ритъм

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com