Кой шоколад да похапваш според зодията си?

4515
Кой шоколад да похапваш според зодията си?
Снимка: iStock/Guliver

Без съмнение е вкусен, а в умерени количества е дори полезен, а също така помага и за повишаването на нивата на серотонин - хормона на щастието. Едва ли ви трябват още причини, за да заобичате това сладко изкушение - шоколада. Но точно какъв шоколад предпочитате, зависи в не малка степен и от вашата зодия. Убедете се сами!

БЛИЗНАЦИ

Без значение дали си признавате или не, обичате да има малко подправка в живота ви. Чили шоколада ще премахне всичките ненужни мисли в главата ви. Хапни си и няма да има нещо, което да ви обезпокои.

СТРЕЛЕЦ

Шоколадовите цветни бонбони просто крещят за вас. Освен че са удобни при пътуване, те са и толкова социални. Тези шоколадови бонбони обединяват!

РИБИ

Невероятно сладки и леко деликатни с нотка на изисканост, кокосовите бонбони са най-подходящите за вас. Хем ще повишат вашата романтична страна, хем ще ви дадат енергия, за да може да оцелеете в този хаотичен свят.

РАК

Навън е студено...така че се насладете с чаша горещ шоколад, може да добавите и бита сметана. Една-две глътки и ще затоплите сърцето си - ето едно перфектно начало на дългия динамичен ден!

ТЕЛЕЦ

Вероятно обожавате брауни точно толкова, колкото и ние. Вие сте малко сложни личности, какъвто е и този сладкиш - известна нотка на горчивина, последвана от брилянтен шоколадов вкус. Да, звучи точно!

ДЕВА

Защо да ядем шоколад на закуска

Ако сте изключили шоколада от менюто си, губите много. От древни времена шоколадът се използва за лечение на много здравословни проблем...

Понеже обичате простичките неща, за това се придържайте към класиката. Едва ли ще опитате шоколада с чили...но черния шоколад е идеалният избор за вас!

ВОДОЛЕЙ

Шоколад със стафиди и ядки не звучи чак толкова любимо, но е доказано, че е супер. Нито ви пука какво мислят хората, нито пък и трябва. Точно като този специален шоколад!

ВЕЗНИ

Всичко, от което се нуждаете е една огромна кутия с най-различни шоколади. Понякога животът ви е непредсказуем и освен това обичате разнообразието.

Свойството на шоколада, за което дори не подозирате

Учени разкриха свойство на шоколада, за което дори не подозирате. Те са стигнали до извода, че какаовото изкушение може да има положите...

ОВЕН

Както млечния шоколад, така и вашия живот е пълен с радост и вълнение. Сладкия вкус е отражението на вашата оптимистична и рискова личност.

СКОРПИОН

Ние смятаме, че с едно малцово уиски, което е любимото ви питие, тъмния шоколад е най-подходящия. Оставете двата богати вкуса да обгърнат изцяло мистериозният ви характер.

ЛЪВ

Направете си домашен шоколад за 10 минути

Домашният шоколад е най-доброто лакомство за деца и възрастни. Трябват ви не повече от 10 минути, за да се сдобиете с удоволствие и ене...

Безспорно за вас е най-вкусния шоколадов десерт - шоколадовото масло с ядливо злато. Но дори и да ви кажат, да намалите консумацията - не го слушайте!

КОЗИРОГ

Трябва винаги да се фокусирате, върху постигане на целите. Поради тази причина посолете шоколада си...с малко сол! Да, правилно прочетохте. Това е проста, но изискана рецепта - нотката сол ще подобри вкуса на шоколада!

И накрая нещо важно - никога не оставяйте шоколада в хладилника!

Причината? Сладкия продукт загрубява и губи от вкусовите си качества. Най-подходящо място за съхраняването на шоколад е на хладно, сухо и тъмно. Но ако държите да е в хладилника все пак, поне първо го сложете в метална кутия с капак. Преди консумация е добре да го оставите на стайна температура за няколко минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com