Колко често да правим секс, за да сме щастливи 

11942
Колко често да правим секс, за да сме щастливи 
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте в дълга връзка или вече имате семейство, работите прекалено много и не обръщате достатъчно внимание на сексуалния си живот, трябва да промените това. Но все пак, изследванията сочат, че не е нужно да консумирате любовта си ежедневно, няколко пъти в седмицата или дори само един-два ще засилят щастието и близостта ви. 

Ейми Муйзе, провела изследването, споделя, че двойките може да се чувстват принудени да правят секс всеки ден, докато ако го правят само веднъж седмично, което е и по-реалистичната цел.

Колко често да правим секс, за да сме щастливи?

Правенето на любов значително увеличава близостта между партньорите и ги прави по щастливи. Но има и няколко изключения. Хората имат различна нужди и предпочитания относно секса – на някои двойки може би им е достатъчно практикуването веднъж седмично, но за други това да е недопустимо, ами да предпочитат по-честия полов акт. 

Нейното изследване сочи, че голяма част от отговорилите потвърждават, че им се иска да имат повече време за секс, тъй като постоянно са заети с други неща и той остава на заден план. 
И все пак, Ейми Муйзе избягва да конкретизира по колко пъти седмично е добре да правим секс, а по-скоро съветва отделните двойки да експериментират и сами да открият най-подходящия отговор за тях. Така ще открият и хармонията и щастието, ако им убягват.

Друг аспект от проучването е, че двойките, които са зачестили консумацията на любовта им заради причини като стремеж към продължаването на рода, са по-нещастни от хората, които го правят заради самото удоволствие. Те се чувстват по-напрегнати и притиснати. 

Тези двойки, които са доволни от честотата на секса, са щастливци, те няма какво да променят във връзката и отношенията си.

Джордж Лоуенщайн – професор в университета Карнеги Мелън, част от изследването, пък споделя, че когато ти казват, че е нужно да направиш нещо, прави самия процес по-забавен. Тук може би мнението му с това на Муйзе се разминават и това е още една причина, поради която тя не дава окончателен отговор на въпроса. В много от случаите двойките се притесняват дали ще могат да отговорят на зададените критерий, което пък убива възбудата им малко по малко.

Изводите са, че трябва да комуникирате помежду си, да изпробвате различни варианти и да прецените кой от тях е най-добър за вашето щастие и удовлетвореност. Но не бива да пренебрегвате секса, старайте се да се осъществява поне веднъж седмично. Отделяйте време за себе си и половинката си и забравете за тревогите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com