Куркума и черен пипер - здравословната магическа комбинация!

30521
Куркума и черен пипер - здравословната магическа комбинация!
Снимка: iStock

Подправките са част от кухнята ни. Често ние ги комбинираме, за да подправим ястията си и да ги направим още по-вкусни. Ако имате куркума и черен пипер, то е добре да ги комбинирате по-често. Тази комбинация помага за регулирането на метаболизма, намалява риска от развитието на ракови клетки и също така помага и за редица други неща.

Намаляване на възпалението

Най-полезната напитка за здрав имунитет и здраво тяло

Златно мляко е напитка, позната на човечеството от векове и използвана заради лечебните си свойства.  Ползите на куркумата се дъл...

Експертите са на мнение, че всяко едно възпалително средство може да се овладее още в началото. Всяко едно хронично заболяване има възможност да бъде пресечено още в началото. Сред подобни заболявания са артрит, сърдечни заболявания, проблеми с червата, болестта на Алцхаймер, рак и други. Комбинацията от двете подправки засилва защитните функции на организма.

Полезни са за здравето на мозъка

Куркуминът е активното вещество, което се намира в куркумата. В комбинация с черен пипер може да намали риска от деменция, Алцхаймер. Също така, комбинацията от двете съставки предпазват мозъка от действието на свободните радикали, като усилват притока на кръв към мозъка и по-този начин го поддържат в нормална кондиция.

Подобряват храносмилането

Ако имате проблем със стомаха, то комбинацията от двете подправки може да ви бъде от полза. Те облекчават симптоми като подуване, газове и възпаление на храносмилателния тракт. Противовъзпалителните вещества, както и минералите в куркумата и черния пипер, подобряват и перисталтиката на червата.

Назоваха 7 подправки, които предотвратяват рак на стомаха

Според водещи диетолози изброените по-долу подправки също могат да ускорят възстановяването на хората, които страдат от рак. Диетолози...

Намаляват риска от заболявания на сърцето

Една от най-честите причини за смърт в световен мащаб са именно сърдечните заболявания. Куркуминът подобрява функционирането на ендотела. Това е слой епителни клетки, които покриват вътрешната част на кръвоносните съдове и кухините на сърцето.

Нарушенията във функциите на тази част от съдовете е причина за появата на сърдечни проблеми, проблеми в кръвосъсирването, кръвното налягане и други.

Намаляват болката при артрит

Комбинацията от поправките ще намали и болката при ревматоиден и остеоартрит. Те се борят и с вредните свободни радикали, които допълнително могат да усложнят състоянието при пациенти с артрит.

Какво ви очаква, ако ядете по 1 лъжичка куркума на ден

Куркумата е една от онези магически подправки, с които природата ни е дарила. Нейните ползи са неподозирани и колкото по-скоро разберет...

Най-хубавото е, че можете да ги сложите във всяко едно ястие. Те са подходящи за супи, хумус, ястия с ориз. Друго полезно съчетание е с някаква топла напитка. Стоплете си прясно мляко и добавете малко от двете подправки. Добавете също мед и канела и вече имате напълно нов начин за пиене на млякото – полезен и приятен.

Както виждате, природата ни е създала уникални подправки, които не само овкусяват нашите ястия, но са полезни и за здравето ни. Разбира се, можете да пиете и хранителни добавки с черен пипер и куркума. Те са направени от чист екстракт във висока концентрация и стимулират организма ни. Особено полезни са при настинки и грипни състояния, както и за подсилване на имунитета в грипните сезони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com