Лед на лицето за сияйна кожа

15501
Лед на лицето за сияйна кожа
Снимка: iStock/Guliver

Казва се, че „нашето лице е нашето богатство“. Може да не сте съгласни с това твърдение, но няма съмнение, че искате кожата на лицето ви да е здрава и сияйна. Лесно може да постигнете това в дома си, като използвате лед. Поставянето на лед на кожата, по-специално на лицето, е един от най-известните методи в съвременната козметика. От дълги години ледът се прилага като един от най-ефективните методи в спа центровете.

1. За гладка кожа

Вечер преди сън си измийте лицето, напълнете една найлонова торбичка с лед и нежно масажирайте лицето и шията за около 3 минути. Само след няколко дни ще видите резултатите, кожата ви ще стане по-свежа и гладка. Ледът предпазва от бръчки и подобрява съня. Ледът притежават свойството да стяга кожата и да свива порите.

2. Против акне

Ледът е сред най-добрите методи да решаване проблемите с акнето. Измийте лицето си, увийте бучка лед в чиста платнена кърпа и внимателно натиснете върху зоните с акне за 3-5 минути. Резултатите ще ви изненадат.

3. Против бръчки

Ледът подобрява кръвообращението и предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки. Масажирайте лицето си всеки ден за около минута, преди да сложите овлажняващ крем. Следете дали кожата на лицето ви е достатъчно хидратирана. 

4. Срещу разширени пори

Нанесете кубче лед на лицето си за 2-3 минути. Ако го правите редовно, ще видите, че разширените пори ще се свият само за няколко дни.

Скраб със захар за гладка кожа

Сигурно знаете, че веднъж месечно клетките на кожата ни се регенерират естествено – мъртвите клетки падат и се образуват нови. С ...

5. Срещу подпухнали очи

Има много причини за подпухване на очите ви, но не се тревожете. Ледът ще ви спаси. Увийте 2 кубчета лед в кърпа и я поставете върху затворените си очи. Масажирайте нежно за около 2 минути с бавни кръгообразни движения.

6. Стопете мазнините в областта на корема

Освен за лицето, ледът може да е полезен за цялото тяло. Ако не може да си позволите професионална криотерапия, направете това вкъщи. Поставете пликче с лед на корема си за около 15 минути. Отстранете го за 3 минути и повторете отново за най-много 1 час. Ледът трансформира белите мастни клетки в кафяви, които изгарят по-лесно. Разбира се, този метод помага само, ако се комбинира с подходяща диета и редовни физически упражнения.

7. Отлична основа за грим

Кожата ви ще засияе до дни, ако правиш това

Много често се случва през зимата кожата да губи своя блясък. Сухият въздух в помещенията и ниските температури отвън оказват отрицател...

Ледът е естествен тоник за кожата. Нанасяйте го на лицето преди гримиране. Свива порите под грима и създава гладка основа.

8. Намалява подпухването

Ледът свива кръвоносните съдове. Това е изключително полезно, ако кожата ви е възпалена и подпухнала.

Предпазни мерки:

Не забравяйте, че криотерапията винаги се прилага на чисто лице. Сложете ръкавици, с които да вземете ледените кубчета. Избягвайте нанасяне на ледени кубчета, без да ги увиете в мека кърпа или торбичка. Може да ползвате ледени кубчета директно само за намаляване на акнето и подпухването около очите. Не дръжте лед на тялото или лицето си за повече от 1 час. И накрая, ако искате да удвоите ефекта от леда на лицето си, добавете краставица, зелен чай или чесън.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Месечни нумерологични прогнози за май 2024 г

Кои са 4-те знака, че той е привлечен от вас

Топ 4 на най-дразнещите зодии през 2024 г.

Всичко, което трябва да знаете за хипогликемията

Ето кои са най-харесваните зодии - любимците на всички

Кои фактори намаляват ефективността на лекарствата за високо кръвно налягане?

Тези ядки подобряват сърдечното здраве и контролират кръвната захар

Нови проучвания разкриват връзка между захарта и главоболието

Гладен си? Ето каква може да е причината

6 прости стъпки за ускоряване на метаболизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com