Няколко полезни рецепти, за да направите вашите пети МЕКИ

4685
Няколко полезни рецепти, за да направите вашите пети МЕКИ
Снимка: iStock

Петите ни могат да пострадат от прекаленото стоене прави, запаряването, неудобните обувки и други фактори, които оказват неблагоприятно влияние върху състоянието им. Всяка жена, настъпи ли лятото, иска да замени неудобните токчета или кецове с леки и прохладни сандали. В такъв случай краката ни трябва да изглеждат добре поддържани. Мазолите, напуканите пети и сухата кожа не са приятна гледка, а и причиняват дискомфорт на самите нас. 

Ако искате да промените това, трябва още днес да започнете да полагате грижи за петите си. Те изискват постоянство, точно както грижата за всяка друга част от тялото. Ето няколко полезни съвета от нас за меки пети:

10 хитри начина да се преборим с миризливите крака

Подготвяща процедура

Разбира се, преди да започнем каквото и да било друго, трябва да подготвим “почвата”. Пилата за пети е неизменна част от грижата за тях и спомага за премахването на мъртвата кожа. Най-добре е да я използвате след или по време на душ. След това изплакнете добре краката си и нанесете овлажняващ крем. 
Имайте предвид, че прекалено топлата вода изсушава кожата.

Като естествени ексфолианти за пети може да използвате кафе, захар, сол и добавка мед. Натурални овлажнители след ексфолирането са кокосовото масло или маслото от ший. След хидратирането поставете памучни чорапи за през нощта.

Сода за хляб

Содата се използва във всеки един аспект и в грижата за петите играе ролята на добър ексфолиант. Използвайте в комбинация с малко вода - съотношение 3:1 или до получаването на хомогенна смес. След това започнете да масажирате петите си с получената смес, както може и останалата част от краката. При приключване изплакнете добре с вода и нанесете овлажняващ крем или някое от гореспоменатите натурални масла.

7 изпитани начина за облекчване на подутите крака

Домашен ябълков оцет

Домашният ябълков оцет също има известна роля в грижата за кожата като цяло. Него можем да използваме за омекотяване на мазолите и подобряване състоянието на сухата кожа на стъпалата. Използвайте 1 част ябълков оцет и същото количество вода за уста + 2 части топла вода. Изсипете в широк съд или малка ваничка и потопете краката си за около 10-20 минути. Подсушете добре и преминете към ексфолирането на кожата в зоната на петите.

Също така, при наличие на мазоли, напоете памучно тампонче с ябълков оцет и го поставете върху мазола с помощта на лепенка. На сутринта направете нежно ексфолиране. 

Зехтин

Зехтинът също може да повлияе състоянието на петите ни. Той е още един натурален овлажнител и може да се използва преди лягане. Масажирайте краката си с известно количество зехтин, обуйте памучните чорапи и на сутринта изплакнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com