Нуждаем ли се от апарат за кръвно и какъв?

696
Нуждаем ли се от апарат за кръвно и какъв?
Снимка: iStock/Guliver

Апаратът за кръвно налягане е необходимост в напрегнатия и динамичен живот, който всеки човек води. И независимо от това, че много хора го приемат като потребен уред, подходящ за лица над 50 години то лекари споделят, че сърдечно – съдовите заболявания вече се наблюдават и по – ниска възрастова граница. Това е тревожен факт и именно поради това е необходимо да се вземе под внимание редовното измерване на кръвното в случай, че забележите типичните симптоми, които предшестват сериозните проблеми, водещи до миокардити, инфаркти, инсулти и други специфични заболявания, които често водят до летален край. Това, от което се нуждаете за диагностициране на хипертонията е апарат за кръвно сендо.

Защо е важен контрола върху хипертонията?

Наричат хипертонията тихата болест. Установено е, че голям брой пациенти живеят с високо кръвно години наред без да знаят, че имат здравословен проблем. И независимо от това, че не се е наблюдавала сериозна аритмия то в даден момент сърдечно – съдовата система се оказва сериозно увредена и неспособна да функционира нормално.

Контролът с апарат Сендо е решението, с което определено можете да диагностицирате даден здравословен проблем и да се обърнете към лекар. Измерването се извършва посредством това незаменимо устройство, благодарение на което могат да бъдат взети навременни мерки и така да се предотвратят доста сериозни последици за организма.

Знаете ли, че високо кръвно засяга системи и органи, които са жизнено важни за живота на индивида, посочват https://aptekifenix.bg/.Сред основните проблеми, които можете да си навлечете при невзети мерки и нелекуване на хипертонията са:

  • Увреждане на артериите. При здрав човек артериите са еластични и здрави, разполагат с устойчива гъвкавост. При хипертонията обаче се наблюдава стесняване на кръвоносните съдове и, аневризма;
  • Отразява се пагубно на сърцето, тъй като се нарушава кръвоснабдяването му. Възможно е увеличаването на размерите на лявата страна на сърцето. С годините хипертонията води до сърдечна недостатъчност;
  • Уврежда мозъка. Факт е, че високото налягане води до инсулт, деменция, нарушения в когнитивната функция;
  • Уврежда бъбреците и води до гломерулосклероза и бъбречна недостатъчност.

Всичко това може да бъде предотвратено в случай, че разполагате с апарат за кръвно Сендо и при първи симптоми да установите стойностите на артериалното налягане.

Защо Сендо?

Сигурно се питате защо именно на апарата за кръвно Сендо е добре да заложите, въпреки че на пазара се предлага изобилие от възможности, от които можете да изберете. Когато избирате такъв съществен измервателен уред, който има особено връзка с вашето здраве това, което трябва да търсите всъщност не е цена, която да е ниска. Основните приоритети на продуктите от каталога с апарати Сендо се дължат на:

  • Изключително точно и прецизно измерване, благодарение на иновативната технология, известна като HIRA – Heartbeat Irregularity Rate Analysis;
  • Лекота при измерване. Важно е дори хора в напреднала възраст да могат да се справят с уреда. С едно докосване на бутона след поставяне на маншета на ръката само след 30 секунди ще имате точни резултати;
  • Гаранция за качество. Ако други апарати са с гаранция 2 години то от Сендо предлагат 5.

Определено това са важни аспекти, които са от съществено значение за клиентите, които държат на качеството и прецизното диагностициране на хипертония. Вижте повече информация на локалният блог Бургас Newshub.bg

Защо хипертонията трябва да се лекува?

Това е риторичен въпрос. Реално живота ви зависи от това да бъдат взети навременни мерки. Когато се наблюдава хронична хипертония то лекарствата за поддържане на кръвното са ежедневие. При периодична симптоматика е повече от задължително да се измерват стойностите ежедневно както и при неразположение.

Сендо е вашето решение, когато се нуждаете от прецизни измервания и наблюдения върху кръвното. Тъй като няма как да разчитате непрекъснато на лекаря си за да наблюдава и измерва в кабинета налягането то ето, че снабдявайки се с уреда можете да разчитате на точно измерване, което е показателно дали се нуждаете от лекарство или не.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com