От зелен чай до кокосова вода: 5 напитки за справяне с проблеми, свързани с газове

9142
От зелен чай до кокосова вода: 5 напитки за справяне с проблеми, свързани с газове
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние може да обичаме да ядем вкусни храни, но най-вкусните ястия се приготвят с масло, което означава, че може да доведе до подуване на корема. Подуването може да се случи поради няколко неща, включително лоши хранителни навици, газирани напитки или прекалено бързо хранене, храни, които отделят газове или са богати на лактоза (лук, чесън, броколи, зеле, бобови растения и др. могат да имат неприятни последици). За щастие се смята, че много съставки насърчават редовността, подобряват здравето на червата и предотвратяват задържането на течности, като всички те могат да помогнат за поддържане на подуването. Един от начините да се справите със запека е като ядете достатъчно растителни храни, богати на фибри. Те включват пълнозърнести храни, зеленчуци и плодове.

Въпреки това, тъй като включването на твърде много фибри в диетата твърде бързо може да доведе до подуване на корема, експертите препоръчват да ги ядете в умерени количества. Яденето на храни, които са богати на пробиотични бактерии, като кимчи и кефир, може да насърчи здравето на червата. Това помага за намаляване и предотвратяване на подуване на корема. Друг начин е да преминете към някои от напитките, които могат да осигурят така необходимото облекчение.

7-те храни, които причиняват подуване на корема

Ето някои от тях:

1. Зелен чай: Неподсладеният зелен чай ви помага да се справите с жаждата си, засилва метаболизма и може да действа като пребиотик (това са несмилаеми хранителни фибри, които улесняват растежа на добри бактерии в червата). Може да го пиете горещ или студен.

2. Ментова вода: Ментовата вода или pudina paani е чудесна напитка за вашия стомах. Всичко, от което се нуждаете, е да вземете тенджера и да добавите малко вода. Сварете водата и добавете малко листа от пудина или листа от мента. Прецедете напитката си и я консумирайте. Дъвченето на листа от мента е сред най-добрите домашни средства за справяне със стомашни проблеми като лошо храносмилане, киселинност, подуване на корема, стомашни спазми, повръщане и гадене.

3. Смути от диня: Смути, направено от прясна диня, може да има прекрасен и освежаващ вкус. Поради високото си съдържание на вода и калий, този плод е чудесно средство за проблеми, свързани с газовете. Освен това е дори с ниско съдържание на калории.

4. Кокосова вода: Това е много добър източник на калий, който играе важна роля за успокояването на стомаха. Също така е полезно за поддържане на тялото хидратирано, което допринася за стомашни газове и подуване на корема.

5. Пиене на вода с лимон: Пиенето на вода с изстискан лимон вместо плодов сок или напитки ще помогне за намаляване на проблемите, свързани с газовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

5 знака, че партньорът ви е отегчен от вас

Страхотен трик, с който ягодите няма да гният и ще са свежи със седмици

Подправката, която използваме всеки ден, увеличава риска от рак на стомаха с 41%

Ето колко здравословни са соковете и фрешовете всъщност

Колко захар трябва да консумирате на ден?

7 невероятни ползи за здравето от доматите

Може ли вашият зодиакален знак да се промени? Ето какво казват астролозите

Защо в напреднала възраст се наблюдава ниско кръвно налягане?

Кога хъркането се превръща в симптом на сънна апнея?

Отделянето на белтък в урината е маркер за бъбречно увреждане

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com