Пет удивителни ползи от ежедневното пиене на вода с лимон

16757
Пет удивителни ползи от ежедневното пиене на вода с лимон
Снимка: iStock/Guliver

Докато работите от вкъщи, контролът върху здравето ви може да бъде трудна задача. Сядате на компютъра сутринта и забравяте да станете, чак до вечерта. Нямате физическа активност - няма ги колегите, с които да отидете до другият край на офиса и да изпиете едно кафе в стаята за почивка. А разходките в обедната почивка за малко свеж въздух остават далеч в миналото на работния ден.

Освен това пандемията е отговорна и за отслабването на имунната система на тялото. В такива моменти балансираното хранене и здравословният начин на живот могат да направят чудеса за тялото ви и да повишат имунитета ви.

Сок от грейпфрут: Топи мазнините за нула време!

Не ви ли се иска да изглеждате фантастично, без да се налага да спазвате строги диети и да се лишавате от всяка една любима за вас хран...

Ето пет ползи за здравето от редовното пиене  на вода с лимон, които ще ви удивят:

Хидратира тялото

Лимоните са богати на витамин C, а водата поддържа тялото ви хидратирано. Така не само ще освежите и енергизирате тялото, но пиенето на лимонова вода всеки ден гарантира добре хидратирано и здраво тяло. А това ще подсили и имунитета ви, тъй като без съмнение един от най-известните участници  в борбата с настинките и грипните състояния е самият господин витамин C. 

Помага за отслабване

Най-приятната полза за дамите. Пиенето на лимонова вода ежедневно засилва метаболизма на тялото и помага за бързото изгаряне на мазнините, като по този начин поддържа нивата на калории под контрол и помага при отслабване.

Домашни напитки за супер имунитет

Имунната ни система и е активна във всяка една секунда от denonosthieto, деня, месеца, годината. Тя е мощния защитен щит на организма. ...

Подобрява храносмилането

Пийте лимонена вода, когато се събуждате сутрин, на гладно, за да действа слабително и да подобри храносмилателния процес. Наличието на лимонова вода също помага за облекчаване на симптомите на запек

Лекува камъни в бъбреците

Лимонената киселина, присъстваща в лимоните, помага за разбиването на малките камъни, които могат да доведат до камъни в бъбреците. Тъй като лимоновата вода действа слабително, тя помага за изхвърлянето на тези камъни от тялото и намалява риска от камъни в бъбреците. 

Прави кожата блестяща

Вълшебният сок, който прочиства кръвта и лекува болести

Начинът, по който работи организмът ни, до много голяма степен зависи от чистотата на кръвта, която циркулира в него. Колкото по-малко...

Лимонът е богат източник на витамин С, антиоксидант който помагат за поддържането на кожата здрава и със сияен блясък. Редовното пиене на лимонова вода помага за намаляване на фините линии, бръчки, белези и сухота от лицето.

Ето и най-добрият начин за консумирането на тази освежаваща напитка: загрейте топла вода до максимум 60 градуса, тя трябва да бъде от топла, а не от много топла към гореща. Нека температурата да бъде такава, че да можете да пиете водата без да си изгорите езика. Ако ви е трудно свикването с пиенето на топла вода може тя да бъде и на стайна температура. Истискайте четвърт лимон и изпийте до 150мл наведнъж, но не повече наведнъж. И така през целия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com