Подходящо ли е кокосовото мляко за кето?

1952
Подходящо ли е кокосовото мляко за кето?
Снимка: iStock/Guliver

Кетогенната - или кето - диета е модел на хранене, характеризиращ се с високо съдържание на мазнини, умерен протеин и минимално съдържание на въглехидрати.

Изобретен е преди повече от век и е сред най-популярните диетични тенденции през последните няколко години.

Често се използва като краткосрочно средство за насърчаване на загуба на тегло, но може да се използва и терапевтично за лечение на определени медицински състояния като диабет тип 2 и гърчове.

Точното разпределение на макронутриентите на кетогенната диета може да варира, но обикновено е 55–60% мазнини, 30–35% протеини и 5–10% въглехидрати.

Повечето успешни кето диети избягват консумацията на повече от 50 грама въглехидрати на ден, въпреки че някои хора избират много по-нисък дневен лимит на въглехидрати от този.

Ако току-що започвате с кето диета, може да е объркващо да знаете кои храни са съвместими с кето, включително кокосово мляко, популярна алтернатива на кравето мляко без млечни продукти.

За сияйна кожа, здрава коса и стегнато тяло използвайте ...

Естествено ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини

Кокосовото мляко е кремообразна, бяла течност, направена от пюрирана кокосова плът.

Хранителната разбивка на 1 унция 30 (mL) обикновено консервирано или прясно кокосово мляко е около 7 грама мазнини, 1,5 грама въглехидрати и 0,5 грама протеин.

Приблизително 90% от калориите в обикновеното кокосово мляко идват от мазнини, а останалите 10% идват от комбинация от въглехидрати и протеини. Все пак съдържанието на въглехидрати е достатъчно ниско, така че не би трябвало да имате проблем да го включите в кето хранителен план.

Някои видове не са толкова подходящи за кето

Въпреки че обикновеното, пълномаслено консервирано кокосово мляко е чудесно за кето диета, други разновидности може да не са толкова подходящи.

Например, подсладените версии може да съдържат достатъчно въглехидрати, за да надхвърлите дневния си лимит. Затова проверете етикета за хранителните стойности, за да сте сигурни, че не купувате подсладен вид.

Неподсладените варианти с намалено съдържание на мазнини, като леки консервирани или картонени разновидности, вероятно няма да ви накарат да превишите лимита на въглехидратите, въпреки че няма да ви помогнат да постигнете дневната си цел за мазнини.

По този начин, ако възнамерявате да включите кокосово мляко във вашата кето диета, може да е най-разумно да използвате неподсладена, пълномаслена версия.

Как да използвате кокосово мляко на кето диета

Кокосовото мляко е универсална съставка, която може да се използва за добавяне на вкус, текстура и мазнини към много рецепти, подходящи за кето.

Как кокосовото масло може да ви помогне да загубите телесни мазнини

Добавете пълномаслено кокосово мляко към супи, яхнии, гювечи и къри за богата, кремообразна текстура. Или го използвайте като основа за подходящи за кето смутита, десерти и кремообразни дресинги за салати. Можете дори да опитате да го използвате в марината за месо и риба.

Той също така работи добре като подходяща за кето, сметана за кафе без млечни продукти.

Обикновеното, неподсладено кокосово мляко естествено съдържа много мазнини и минимални въглехидрати, което го прави чудесен вариант за повечето планове за кето хранене.

Някои сортове обаче съдържат добавени подсладители и може да не са подходящи за кето диета.

Междувременно версиите с ниско съдържание на мазнини са технически съвместими с кето, но ще пропуснете естествено високото съдържание на мазнини, което осигурява традиционното кокосово мляко.

Затова най-добре е да използвате пълномаслено, неподсладено кокосово мляко, за да добавите мазнина и кремообразност към любимите си кето рецепти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

4 жени от зодиака, които имат късмет в любовния живот

Как да отслабнем около менопаузата и как да задържим теглото?

Какви са причините за засилването на сезонните алергии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com