Поемете контрол над отоплението у дома и спестявайте докато пътувате

2125
Поемете контрол над отоплението у дома и спестявайте докато пътувате
Снимка: https://www.resideo.com/

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано продължение след коледните празници. Често обаче отсъствието от вкъщи за по-дълъг период е свързано с една дилема – как да предпазим жилището си от замръзване и твърде ниски температури, като същевременно избегнем високите сметки за отопление. Все пак много от нас няма на кого да разчитат да наглежда дома ни, докато ни няма. В същото време отсъствието ни в продължение на дни, докато отоплението е включено, води до разход на енергия, а съответно и по-високи сметки. Водещият световен доставчик на продукти в областта на домашния комфорт, безопасността и отоплителните системи Resideo има готови решения на този проблем, като предлага серия от умни продукти за дома.

Оптималната температура за Вашия дом

Когато сме далеч от дома за по-дълго време или напълно изключваме отоплението, или го оставяме включено на минималната възможна температура, която обикновено е между 10 и 15 градуса по Целзий. Така успяваме да запазим жилището си по-топло, отколкото е навън, и същевременно си гарантираме по-ниски разходи за отопление. Нещата обаче изглеждат по различен начин, когато навън е наистина студено. Тогава поддържането на температура между 10 и 15 градуса в дома за по-дълъг период от време означава, че стените и помещенията ще изстинат значително. В резултат на това в жилището нивата на влажност се повишават и може да се появи мухъл.

Времето може да бъде изключително непредсказуемо през студените месеци, като резките температурни амплитуди са често срещани и градусите могат да се повишат и след това да се понижат рязко в рамките на 24 часа. Ето защо не е препоръчително отоплението да се изключва напълно и след това отново да се включва, когато се върнем вкъщи. В тази ситуация е по-добре да поддържаме оптимална и постоянна температура в жилището си. Това е най-подходящото решение, за да избегнем пълното изстиване на помещенията, което от своя страна може да доведе и до по-големи разходи за повторно затопляне. Не по-малко важно е при продължително отсъствие вратите и прозорците да бъдат плътно затворени и изолирани, за да се намали влизането на леден въздух отвън.

Evohome – интелигентен, лесен и ефективен контрол на отоплението

Термостатите са най-добрият избор за поддържане на оптимална температура, когато няма никой вкъщи. С evohome можете лесно да управлявате температурата у дома, като зонирането позволява отопляване само на помещенията, които се ползват активно. Интелигентната система дава възможност за постигане на перфектния комфорт по отношение на температурата и за пестене на енергия.

Като ви позволява да контролирате отоплението у дома от всяка точка на света чрез приложение, умният термостат се грижи за постигането на оптимална температура и помага за намаляване на разходите за енергия в моментите, в които сте далеч от дома. Evohome ви позволява да зададете и да контролирате до 12 отделни зони за отопление. Така можете да създавате отделни програми за задаване на температура в дневната, кухнята или спалнята си. Тази опция дава възможност за постигането на комфорт в помещенията, които ползвате най-често, както и за намаляване на температурите в тези, в които не прекарвате толкова много време.

Сметките за отопление и топла вода се равняват на 82% от общите сметки за комунални услуги. С функцията за зониране на evohome разходите могат да бъдат намалени с до 40%.1[1] В допълнение функцията “Пестете в топлите дни” на evohome използва информация за метеорологичните условия, като включва отоплението, само когато температурата навън падне под предварително зададения минимум. Така отоплението у дома няма да се включи през слънчевите дни на ранната пролет, а и няма да пропусне да го включи при наближаващ студен фронт, дори когато няма никой вкъщи. По този начин evohome автоматично спестява енергия докато осигурява комфорт навсякъде около вас, през цялата година.

“Хитрото решение”

Европейската кампания “Хитрото решение” на Resideo разказва истории и демонстрира по креативен начин как иновативните и същевременно интуитивни, и достъпни устройства за отопление помагат за функционирането на умния дом. Концепцията “Комфорт за всеки с Resideo” е в основата на историята на видеото “Митко е герой у дома”. То показва възможностите, които предлага системата, като контрол на температурата в 12 различни помещения, управление през мобилно устройство и гарантиране на съществено по-ниски разходи за отопление. Във видеото можете да се уверите колко лесно за използване е това умно решение: https://www.youtube.com/watch?v=vCc2SSxHdPA

За Resideo

Resideo е водещ световен доставчик на продукти и решения в областта на домашния комфорт, безопасността и отоплителните системи, предназначени предимно за жилищна среда. Създадена въз основа на 130-годишно наследство Resideo присъства в повече от 150 милиона жилища, като всяка година инсталира 15 милиона системи. Компанията продължава да обслужва повече от 110 000 изпълнители, чрез водещи дистрибутори, в това число дъщерната си компания ADI Global Distribution, която изнася продукти в повече от 100 страни от повече от 200 складови обекта по целия свят. Повече информация за Resideo можете да намерите на страницата www.resideo.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com