Правите голяма ГРЕШКА, ако изхвърляте тези храни като видите мухъл по тях

4167
Правите голяма ГРЕШКА, ако изхвърляте тези храни като видите мухъл по тях
Снимка: Steve Buissinne / Pixabay

Обикновено, когато намерите плесен върху храната си, решавате да я изхвърлите. И това има пълен смисъл, защото не искате да рискувате собственото си здраве, като ядете храна, която може да ви разболее. Но знаехте ли, че има някои храни, които не е нужно да изхвърляте, когато намерите плесен върху тях? С някои видове храна е добре да се отървете от формата и все още да ядете храната. Научете повече по -долу.

Първи неща първо: Някои видове храна наистина трябва да бъдат изхвърлени, когато намерите плесен върху нея. Всеки път, когато намерите храна, която е плесенясала, е важно да определите дали тази плесен просто се появява на повърхността или дали е замърсила целия продукт. Някои видове храна, които не трябва да се ядат, когато са плесенясали, включват:

Бисквитки, хляб или сладкиши

Тези видове храна са меки и това означава, че бактериите могат лесно да се разпространят. След като мухълът се появи на вашия хляб, това означава, че целият хляб може вече да е компрометиран и е спасител да го изхвърлите. Същото важи и за бисквитките и сладкишите. Колкото и да са вкусни.

Меки плодове и зеленчуци 

По точно същата причина като защо не трябва да ядете плесеняв хляб; Бактериите могат да се разпространяват наистина бързо в по -меки плодове. Примери за тези плодове са: ягоди, грозде, киви и други видове плодове.

Млечни продукти 

Ако намерите мухъл на киселото ви мляко или млякото ви вече не мирише добре, е време да го изхвърлите. Определени видове сирене, сметана, кисело мляко и мляко трябва да бъдат изхвърлени веднага, когато се плеснат.

Други храни, които да изхвърлите

Остатъци. Когато сте оставили остатъците си в хладилника твърде дълго, има вероятност те да са станали плесенясали. А това означава, че е време да ги изхвърлите. Вашите остатъци са идеалното място за разпространение на бактериите и малко плесен може да замърси цялото ви хранене в рамките на един ден. Винаги би било добре да замразите остатъците си веднага. По този начин можете да ги предпазите да не се плесет.

Прост трик, с който ще заспите за секунди, ако сте се събудили през нощта

Буркани с фъстъчено масло, конфитюр или други разпространения. Когато отворите буркан с фъстъчено масло и установите, че в него расте малко плесен, трябва да изхвърлите буркана. Това важи и за други видове разпръсквания или сосове като сладко, ябълков сос или песто.

Ядки и бобови растения. Ако намерите мухъл върху ядките си, трябва да изхвърлите целия пакет. Това може да се почувства като пълна загуба, но за щастие има начин да се избегне този сценарий. Просто замразете ядките и бобовете си. По този начин те ще останат свежи до две години.

Какво можете да запазите?

Разбира се, има някои храни, които не е нужно да изхвърляте напълно. С някои от тях би било достатъчно просто да отрежете плесенясалите части или да почистите формата. Изброените по -долу храни са храни, които не е нужно да изхвърляте, когато се плесват:

Сирене. Някои твърди сирена все още могат да се консумират, след като се плеснат. Просто отрежете плесената част, а останалото ще бъде спестено, за да се консумира.

Сушени меса. Същото важи и за сушените меса. Въпреки че в този случай може да е по -лесно да изтриете формата, вместо да отрежете парчета от нея.

Твърди плодове и зеленчуци. За плодове или зеленчуци като ябълки и моркови е напълно спестено, за да отрежете плесенясалите части, а останалите от плодовете или зеленчука за вашето хранене. Други примери за твърди плодове са: круша, банан, манго, ананас или пъпеш. Друг вид плодове, които все още можете да ядете, след като стане плесенясал, са цитрусовите плодове като портокали. Просто трябва да сте сигурни, че сте изрязали либерално около формата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно