Пречистване на водата у дома

10398
Пречистване на водата у дома
Снимка: iStock/Guliver

У дома можете да пречиствате водата, като използвате домакински филтри, замразяване, утаяване, кипене, както и комбинация от всички тези и някои други методи.

Изворната вода не тече от чешмите ни. Този проблем продължава повече от десетилетие и все още няма глобално решение. Може би някъде в далечна страна чуждестранните комунални услуги вече са намерили начин да внесат „чиста сълза“ в домовете си. И просто трябва да търсим свои собствени методи за пречистване на водата за всеки отделен апартамент.

Опции за почистване

Има много домашни начини за пречистване на водата от вредни или просто нежелани примеси, но всеки от тях се бори с една група вещества или организми. Следователно, за да се получи желаният резултат, често е необходимо да се вземат цял ​​набор от мерки.

Пречистването на водата у дома е възможно по няколко метода, но е важно да се разбере физиката на всеки процес, тъй като е доста трудно идеално да се раздели течността на питейна и техническа.

Пречистване на водата чрез утаяване

Ето колко точно вода трябва да приемаш всеки ден

Всеки говори за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация за кожата, хидратация против подуване. Чувствате се уморени? Пийн...

Този метод позволява не само да се отдели тежката утайка, но също така дава време на водата да се самопречиства от летливите амонячни и хлорни съединения. За да бъде процесът възможно най-ефективен, водата се утаява в съд с широк otvor и без капак за поне 8 ч. След това можете да я излеете в чист съд, като се стараете да не смесвате слоевете, и да ne излеете най-долната четвърт.

Филтри за вода

По едно време имаше бум на различни филтриращи системи, чиито производители обещаха безпроблемно омекотяване на водата у дома и почти 100% резултат от почистването. Постепенно по -малко ефективните отпаднаха и най-надеждните методи продължават да се използват в ежедневието:

Капацитетните филтърни кани са доста гъвкави, тъй като могат да поставят касети с различна степен на пречистване на водата. Основното нещо е да не забравяте да ги сменяте редовно.

Многостепенни филтрационни системи - пrechistvat най-добре, но и струват съответно. Но те едновременно използват различни методи за пречистване на водата, освобождавайки я не само от отломки, но и от хлор, суспензия на ръжда, някои видове бактерии и вируси.

Защо ръцете стават „на жабки” след дълъг престой във вода

Човешкото тяло е толкова сложно, че почти неразгадано. Съвкупността от биологични системи и цикли ни кара да се изумяваме всеки път, в ...

Кипене

Методът е стар колкото света и е ефективен не само за унищожаване на патогени. По време на кипене калциевите соли се отстраняват от водата. Вярно е, че те изобщо не изчезват, а се утаяват върху вътрешната повърхност на чайника, след което трябва да бъдат извадени от съдовете. Други разтворени вещества не могат да бъдат неутрализирани по този начин и пречистването на водата от миризма по време на кипене е невъзможно.

За груба подготовка и дезинфекция от поне 50-70 процента водата трябва да ври поне 10-15 минути, тъй като повечето патогени не умират веднага. По -висок резултат от унищожаването на патогени с 98-99% изисква още повече време - около половин час.

Замръзване

Изненадващо ефективен начин за частично освобождаване от патогенни бактерии и почти напълно премахване на разтворените соли от течността. В този случай не се изисква никакво сложно устройство за пречистване на водата, с изключение на достатъчно просторен фризер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com