Съвети: Как да продължим в любовта след раздяла или развод

6953
Съвети: Как да продължим в любовта след раздяла или развод
Снимка: Pexels

Раздялата е всичко, което трябва да знаем за ада, каза Емили Дикинсън, американската поетеса. Отчаянието на изоставен човек е огромно и за съжаление неизбежно. Как да преживеем раздялата?

Отначало си мислите, че никога няма да се възстановите. Поради болката изобщо не можете да мислите. Влагате част от себе си във връзката, вашите планове и мечти бяха свързани с нея. С любимия човек бъдещето ви е изчезнало. За съжаление, не можете да избегнете болката, защото не можете да промените случилото се - но можете да промените това, което чувствате за нея. Това улеснява и по-бързо да се изправи на крака.

Как да оцелеем при раздяла и да не полудеем

Първо, трябва да осъзнаете, че това което чувствате, е напълно нормално. Не сте загубили ума си, не сте безнадеждни и не сте сами. Всичко което ви се slucvа, се отразява в биохимичните процеси в мозъка.

Ако имаме нужда от нещо, се освобождава допамин, което ни мотивира да действаме. Когато постигнем целта си, мозъкът произвежда серотонин, което ни кара да се чувстваме удовлетворени.

Раздялата означава, че е време да се направят изводи

Прекъсването, вместо да ви мотивира да действате, може много добре да предизвика паника. Хроничният стрес понижава имунитета, поради което изоставените партньори често се разболяват и хващат инфекции.

Как да преживеем раздялата? Прекъснете всички контакти

Можете да се отървете от нежеланите чувства, като измамите мозъка си. Мислете, че любовта е наркотик и показвате всички признаци на пристрастяване. За да преодолеете зависимостта, трябва да премахнете всички следи от пристрастяващото вещество - забравете , отървете се от снимки, писма и сувенири (или поне ги извадете от полезрението). Избягвайте хора, неща и места, които свързвате с бившата си любима.

Опитайте се да намерите нещо, което да повиши самочувствието ви и да отклони мислите ви от нещастната ви връзка. Ако го направят, тогава се съсредоточете върху недостатъците на бившия си партньор. Представете си себе си с някой друг - оставете мисълта да се настани в главата ви.

Принудете се да бъдете активни, дръжте се зает през цялото време. Не забравяйте, че отчаянието е свързано с понижаване на нивата на допамин. Можете да го повишите, като правите упражнения, което също ще повиши нивата на седативен серотонин и ендорфини. Слънчевата светлина също е ефективно лекарство - стимулира епифизата и подобрява настроението. 

Ако нищо не ви помага - свържете се с психолог или психиатър. Може би трябва да се подложите на психотерапия или може да се облекчите с антидепресанти. Благодарение на тях психическата и физическата болка ще започнат да отшумяват след раздялата, както и натрапливите мисли, отчаянието и копнежа. Апетитът, безсънните нощи и мотивацията за действие ще се върнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com