Тези 5 неща могат да съкратят живота ви и едно от тях ще ви изненада

8127
Тези 5 неща могат да съкратят живота ви и едно от тях ще ви изненада
Снимка: iStock

От това колко сте активни до финансовия стрес, всичко това може да повлияе на продължителността на живота ви. Повечето хора искат да живеят дълго и да бъдат здрави, а едно проучване публикува резултати, които подсказват какви стъпки трябва да се предприемат за увеличаване на продължителността на живота.

Има пет основни фактора, които имат най-голямо влияние: тютюнопушене, алкохол, заседнал начин на живот, финансови затруднения и отрицателен морал.

1. Пушенето

Тютюнопушенето води до най-висок риск от ранна смърт. Според проучвания тези хора ще умрат 10 години по-рано от непушачите.

Все едно играеш руска рулетка – всеки път, когато запалиш цигара, не знаеш какви ще са последствията. Можете да пушите веднъж седмично и да се разболеете смъртоносно. Някои имат такава генетика, че ще пушат всеки ден и ще останат здрави. Най-умното нещо е да не си играете с това.

10 начина как чесънът помага на общото ни здраве

2. Алкохол

Прекомерната му употреба е основната причина за преждевременна смърт. Около 100 000 души умират всяка година от последствията, свързани с него.

3. Обездвижване

За съжаление има голям брой хора, които прекарват дните си на стол или легло, а проучване отпреди две години показва, че бездействието може да бъде причина за смъртта на възрастните, а общият брой на такива хора в света е 3,2 милиона хора.

За да намалите вероятността това да се случи, опитайте се да отделите 150 минути седмично за упражнения, дори ако това е ходене, плуване или колоездене.

Тренировката е не само загуба на тегло, но и най-доброто средство за поддържане на здравето, помага в борбата с моралните проблеми. Опитайте се да ги правите всеки ден.

6 трика, за да бъдете по-позитивн

4. Финансови затруднения

Може да се случи на всеки, без значение колко богат си. Едно проучване показа как личната финансова ситуация, която включва липса на средства, уволнение или други подобни проблеми, може да повлияе на увеличаването на сърдечните заболявания, особено при мъжете.

Ежедневните грижи за парите създават твърде много стрес за тялото. Хората, които са имали тези семейни проблеми по време на израстване, обикновено нямат план за спестявания за бъдещето, така че последствията често са фатални.

Не можете да контролирате всичко, но трябва да се научите как да управлявате финансите си от ранна възраст.

Тъй като това засяга всеки аспект от живота, опитайте се да държите всичко под контрол, харчете парите възможно най-разумно, ако е възможно винаги спестявайте нещо за черни дни.

6 позитивни нагласи, които ще ви донесат успех във всичко

5. Отрицателно отношение към живота

Няколко проучвания потвърдиха как моралът и мирогледът могат да повлияят на продължителността на живота. Гняв, завист, вина и страх са отрицателни емоции, които могат да съкратят живота ви.

Помощта на обществото и приятелите е важен фактор за дълголетието и удовлетвореността от живота. Възможността да се отворите и да споделите опита си с някого може да има само положително въздействие върху психичното здраве. Гъвкавостта, когато става дума за емоции, също е важна част от дълголетието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com