Топ причини да сменим старата пералня с нова

16071
Топ причини да сменим старата пералня с нова
Снимка: iStock/Guliver

Подмяната на  старата пералня с нова е идея, която може би няма да се понрави на всеки. Въпреки това, ако пералнята Ви е от по-старо поколение, но все пак работи, вероятно не осъзнавате множеството предимства, които съвременните уреди биха могли да Ви предоставят.

Тук ще разгледаме няколко фундаментални характеристики и топ функции на модерните перални, които да наклонят везните към тяхната покупка, като при това решат немалко домакински проблеми.

Планиране на времето за пране

За разлика от моделите отпреди двайсетина години, съвременните перални могат да се нарекат „умни“. Това означава също, че съвсем лесно бихте могли да програмирате уреда да започне работа в предварително зададен от Вас час. Можете да настроите пералнята да стартира работа тогава, когато прецените, като предвидите приключването на цикъла точно тогава, когато се връщате у дома. Така ще можете да извадите почистените дрехи, без да е нужно да Ви чакат с часове, затворени в уреда.

Бързи програми

За щастие съвременните производители са осъзнали проблема с прекалено дългите цикли на работа. Ето защо съвременните модели предлагат и кратки опции. При тях дрехите минават през основните фази на изпиране, но за по-кратко време. Вариантите за бързо пране са между 15 и 40 мин, което Ви дава свобода при планирането на останалата част от деня.

Нежните материи

Съвременните перални успяват да се отнесат по-деликатно към нежните материи и облекла. С помощта на специални функции на работа уредите третират по-нежния текстил с изключително голямо внимание. Така, без притеснения, можете да се доверите на машината си при изпирането на памучни, синтетични, деликатни и еко материи.

Годината, която ни остави маскирани – най-забавните търсения в eMAG през 2020

Традиционно по това време на годината eMAG споделя най-необичайните, забавни и изненадващи търсения от потребители на платформата за он...

Мощност

Скоростта на въртене на барабана, или мощността, е важна характеристика, от която зависят начинът на пране и качеството на третиране на дрехите. Популярното схващане е, че колкото по-мощна е пералнята, толкова по-добре. Ценово по-достъпните варианти се предлагат със средна мощност между 600 и 800 оборота/мин. По-мощните модели имат между 1 600 и 2 000 оборота/мин.

По-високите обороти често означават по-ефективен цикъл на пране и по-ефективна работа на центрофугата, която извежда влагата от тъканите. Този момент е важен, но със сигурност трябва да внимавате при по-интензивно третиране на дрехите, особено когато перете нежни тъкани. Обикновено средната скорост на работа е по-добрият вариант, освен ако естеството на самите тъкани не налага друго.

Енергийна ефективност

За разлика от своите предшественици отпреди две десетилетия, съвременните перални могат да бъдат едновременно ефективни при работа и пестеливи при разхода на електроенергия. Модерните модели обикновено са маркирани със символ „А“. Правилото е: колкото повече „А“, толкова по-добре. Това означава, че макар и с висока мощност, пералнята не изразходва излишно количество енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com