Трикове, с които ще привлечем късмета на наша страна

16715
Трикове, с които ще привлечем късмета на наша страна
Снимка: iStock

Съществуват някои древни вярвания, които са все още актуални – например намирането на пари на улицата, появата на мравки в съня, паяк в къщата, които ни подсказват, че навлизаме в късметлийски период. Но не можем винаги да разчитаме на тези сигнали, ако искаме да имаме късмет постоянно, трябва да променим някои неща от рутината си, според практиките на Фън шуй. Нека видим с какви трикове можем да привлечем късмета на наша страна:

Изхвърлете ненужното

Затрупването с редица ненужни неща изцежда положителната енергия у дома. Поради тази причина отделете време и изхвърлете всичко ненужно, от което вече нямате полза. Позволете на положителната енергия да се разпространява по-свободно из къщата, а не да бива блокирана. Направете това какво във вкъщи, така и на работното си място.

Почистете

Прахта и мръсотията действат на същия принцип, така че след като се оттървете от ненужните вещи, почистете основно къщата си. Не само зоните, които са най-замърсени, но и всяко кътче на дома. Мигновено ще усетите колко по-добре се чувствате на чисто и семпло място.

Вземете си дракон

Разбира се, не в буквалния смисъл, защото практически е невъзможно, но под формата на декорация, картина или друг вид аксесоар. Според Фън шуй именно драконите имат силата да привличат късмета. Единственото правило е да не ги поставите в позиция, гледаща към прозорец или врата, защото се смята, че по този начин отпращат късмета навън. Цветовете на благоденствието и просперитета сред китайските вярвания са зелен, лилав и червен и ви препоръчваме да изберете вашата декорация именно в някой от тези цветове. Ако пък драконът държи перла, то освен късмет, привличате и материални блага.

Посадете растение

Както се досещате, не е без значение видът на растението. Подберете такова, което е с големи зелени листа – дебели, лъскави и кръгли, за да е такъв и късметът ви. Фън шуй препоръчва конкретно растението Драцена сандериана, познато още като бамбука на щастието. Освен него, поставянето на свежи и цъфнали цветя във ваза у дома или на работното място също биха ви донесли положителна енергия и късмет.

Боядисайте входната врата в цвят, привличащ късмета

Входната врата е точката, от която се влиза в дома ви, затова ако искате да поканите късмета у дома, трябва да го привлечете с подходящи цветове. В зависимост от посоката, в която гледа вратата, има различни цветове. Тези, ориентирани на юг боядисайте в червената или оранжевата гама, на север – син или черен цвят е най-подходящ. На запад се спрете на сив или бял цвят, а на изток – кафяв или зелен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com