Трикове за телевизори с Android

24160
Трикове за телевизори с Android
Снимка: iStock

Android TV е платформа, която се използва в редица смарт телевизори днес – тя има над 100 партньори, които я интегрират в продуктите си. Ще срещнете Android в телевизори на Philips, Sony, Sharp, Xiaomi, TCL и други. Предлагаме Ви няколко трика, които ще Ви помогнат да използвате новия си телевизор с Android по-пълноценно и по-удобно.

Google Cast

Една от най-важните функции в телевизорите с Android е Google Cast. Благодарение на нея можете от телефон или таблет с Android да прехвърляте видео или звук от приложения, съдържащи Cast. Такива приложения са YouTube, Netflix, Spotify или Google Play Movies.

Google Assistant

Приложението Google Assistant е вградено в Android TV, така че можете да контролирате смарт телевизора си само с глас – да търсите предавания или филми, да регулирате силата на звука, да управлявате интелигентните светлини, да проверявате прогнозата за времето, датата на някое събитие и т.н. Тази възможност ще направи телевизора Ви кандидат за най-полезно и най-често използвано устройство у дома.

Възможност за включване на контролер

Android TV предлага много игри, но може да е доста досадно да ги играете чрез дистанционното на телевизора. Затова повечето смарт телевизори с Android TV предлагат възможност да сдвоите игрови контролер с телевизора чрез Bluetooth. Ще откриете тази функционалност в менюто с настройките. Влезте в подменю „Дистанционни и аксесоари“ и изберете „Добавяне на аксесоар“. Телевизорът ще потърси и открие Вашия контролер и ще се свърже с него. Така ще можете да играете с още по-голяма наслада.

Телефонът – новото дистанционно

Android TV предлага специално мобилно приложение, което за нула време превръща телефона Ви в дистанционно на телевизора. Приложението има както версията за Android, така и за iOS. Ако веднъж опитате тази функция, ще се влюбите в нея – когато използвате телефона си, ще Ви е много по-лесно да въвеждате текст и да управлявате менютата с настройките на екрана.

Android TV и Chromecast

Освен да приема, платформата Android TV може и да предава сигнал със същите функции като устройство Chromecast. Не е трудно да го правите – когато имате достъп от приложенията за Android или iOS, ще видите своя телевизор като опция, която да използвате.

Настройка на собствения списък

Една от по-новите функции на Android TV е възможността за създаване на собствен списък за гледане. Ще можете да добавяте предавания и филми и да имате достъп до персонализирания си списък чрез библиотеката в главния интерфейс. Още по-добрата новина е, че ще имате достъп до този списък от всичките си устройства. Ако сте в своя Google акаунт и използвате браузъра, за да търсите филм или телевизионно предаване, ще видите бутон за добавянето му към списъка.

Настройка на началния екран

Android TV може да показва на началния си екран само нещата, които наистина Ви интересуват – как да са подредени приложенията, кои да са следващите на опашката, дали позволявате или не визуализации на видео и аудио, докато разглеждате. Влезете в меню „Настройки“, после в „Предпочитания на устройството“ и в „Начален екран“. Тук ще видите миниатюри на началния екран и ще можете да правите бързи корекции и промени в него. Достатъчно е да натиснете и задържите бутона за избор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com