Тънкостите при употребата на шийт маски, които ще накарат кожата ви да сияе

10396
Тънкостите при употребата на шийт маски, които ще накарат кожата ви да сияе
Снимка: iStock

Шийт маските придобиват все по-голяма популярност и вече присъстват в рутината за грижа на кожата не само на азиатките, но и на все повече жени от цял свят.

Както и при всеки друг козметичен продукт, тяхната ефективност зависи не само от състава им, но и от правилната употреба. Невинаги е достатъчно просто да задържите маската на лицето си за 10 минути в края на работния ден.

Невероятна маска за лице с мед, която моментално ще промени кожата ви

Козметологът Григорий Голдин споделя тънкостите при употребата на шийт маски.

1. Честота на употреба

Ежедневната употреба на този козметичен помощник не е желателна. Въпреки че корейките, които могат да се похвалят с идеално гладка кожа, използват тези маски всеки ден, по-добре е да не разчитате на техния опит.

Този тип маски съдържат активни вещества във висока концентрация. Това е основната разлика между тях и ежедневните овлажнители.

По-добре е да не пренасищате кожата с толкова много активни съставки, а да използвате маските през интервал от няколко дни.

Маска за лице със зехтин, с която да поглезите кожата си у дома

2. Не изплаквайте кожата

Листната маска съдържа голямо количество серум, който невинаги се абсорбира напълно от кожата. Козметикът не препоръчва измиване на остатъците от него.

Изчакайте, докато серумът се абсорбира напълно. Можете да му помогнете с леко потупване и масаж на лицето.

Ако трябва спешно да излезете, по-добре е да отмиете излишния серум от лицето си с вода, след което да го подсушите с кърпа. При измиване не използвайте пяна или гел, просто изплакнете кожата с вода.

Домашна маска за лице с плодове

3. Време за престой на маската

Спазвайте инструкциите на опаковката на маската. Обикновено препоръчаното време за престой е около 15-20 минути, което е достатъчно активните съставки да се абсорбират напълно в кожата, правейки я по-хидратирана и красива.

В никакъв случай не оставяйте маската за по-дълго време от посоченото, тъй като тя ще започне да засъхва и да поема влагата от кожата.

Японска маска за лице за копринена кожа

4. Кога е най-добре да се използва маската?

Най-голямото удобство на шийт маските е, че могат да се използват навсякъде, дори в самолета или на работното място (разбира се, ако не се притеснявате от факта, че изглеждате странно).

Експертът препоръчва шийт маските да се използват след вземане на вана или душ. Тъй като точно тогава порите на кожата са отворени, това ще направи приложението на маската по-ефективно. За предпочитане е докато маската е на лицето ви да се отпуснете за 15 минути.

Чудотворна лимонена маска за лице

5. Рутина преди и след употребата на маската

Първо почистете лицето си, измийте го с любимата си пяна или гел, или използвайте мицеларна вода. Кожата трябва да е чиста, без остатъци от грим и всякакви други продукти, включително кремове.

Добре би било предварително да я ексфолирате, а след това да нанесете тоник, но тези стъпки не са задължителни, въпреки че ще подобрят ефективността на шийт маската.

След това я нанесете върху лицето си. Тъй като тя не прилепва към зоната около очите, се препоръчва в тази област да поставите специални пачове. Количеството серум, което остава може да разпределите върху деколтето, шията и ръцете си.

Маска за ЛИЦЕ, която се превърна в абсолютен ХИТ

За да увеличите ефективността от употребата на маската, след 10 минути можете да я обърнете. По този начин ще се увеличи нивото на хидратация на кожата ви, тъй като тъканта на този вид маски е импрегнирана с активни вещества от двете страни.

След употребата на маската се препоръчва използването на овлажняващ и слънцезащитен крем, включително и за зоната около очите.

Важно: Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с квалифициран дерматолог!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как числата могат да съсипят живота ви?
Как числата могат да съсипят живота ви?

Дали числата са само цифри на страницата или притежават повече сила, отколкото предполагаме? Спрели ли сте някога да обмислите как числата могат...