Усилване сигнала на рутера – лесен и бърз метод

83692
Усилване сигнала на рутера – лесен и бърз метод
Снимка: Pixabay

Интернет се превърна от помощник, необходим за работния процес, в място за забавления, лайфстайл, игри, обучение, социални контакти, бизнес, комуникация, срещи, култура. Системното увеличаване на потреблението изиска сигурен доставчик на услугата, както и добър рутер, с който да подсигурите достъп на всяко едно от устройствата в дома или в офиса ви до мрежата. Съвременните рутери осигуряват възможност за по-силно и надеждно покритие, по-надеждна и защитена Wi-Fi, ниска консумация на енергията, дълъг живот на батерията, предаване на данни към множество устройства в единица време. Въпреки своите предимства и възможности рутерите понякога се оказват неподходящи за конкретните ни нужди или с твърде лош и слаб сигнал. В подобни ситуации вероятно трескаво търсите информация как се осъществява усилване на силата на рутера. Събрали сме за вас факти и съвети, които ще ви помогнат да използвате максимално ефективно рутера си.

Усилване на силата на рутера – как да постигнем тази цел?

Когато се нуждаете от усилване силата на рутера, за да може всички устройства, разположени в различни части и точки в апартамента или офиса, да имат достъп до мрежата, може да заложите на тези изпитани методи и съвети, които са лесни, бързи и не изискват нито особени познания, нито средства.

Как да увеличим скоростта на WI-FI вкъщи

Има малко неща, които могат да вбесят уравновесен човек толкова, колкото бавния интернет. Този малък буфериращ символ може да предизвик...

1. Разположете рутера така, че да е в центъра на всички устройства, за които е необходим сигнал. Ако не съобразите това и оставите рутера в някое от най-отдалечените кътчета на апартамента, няма как да се радвате на добър сигнал.

2. Външната антена, ретранслаторът са изпитани и лесни методи за усилване на сигнала, не ги пренебрегвайте, заложете на тях и вложете в тях.

3. Защитете рутера си с пароли, за да не ползват непознати мрежата ви и да черпят ресурс от нея, тъй като това е възможно да доведе до отслабване на сигнала на рутера.

4. Бъдете внимателни и за препятствията на пътя на сигнала. Бетонена стена, носеща стена, вътрешна стена – те отнемат твърде много от силата на рутера. Отворените пространства и стъклото почти не нарушават комфорта ви и не отнемат от силата на рутера.

Намерете правилното място на рутера, за да можете да ловите WI-FI във всички стаи

В днешно време много хора използват интернет не само за компютър, лаптоп и смартфон, но и за телевизора в спалнята, и хладилника, и фур...

5. Не се доверявайте на евтини устройства и неизвестни брандове особено ако цената им е изключително примамлива. Твърде вероятно е те да ви изоставят в най-неблагоприятния или неподходящ момент. Заложете на качество, то със сигурност излиза по-евтино, тъй като се изплаща с времето, а връзката ви е сигурна и защитена.

6. Силата на рутера подлежи на усилване и чрез настройките на самото устройство, както и с помощта на допълнителни устройства и аксесоари. В случай, че вашето устройство е със сменяеми антени, подменете ги с по-качествени и мощни.

7. Любопитен трик, който ще ви помогне за усилване на сигнала на рутера, е поставянето на парче алуминиево фолио зад антената, за да се отблъсва сигнала в него и да се насочва в правилната посока.

8. Най-сигурният начин естествено е да си закупите нов мощен рутер, но това е свързано с време и средства, които може да си спестите, ако се доверите на предходните съвети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com