ВиК проблеми, които могат да провалят летните ви планове

5884
ВиК проблеми, които могат да провалят летните ви планове
Снимка: Pixabay

Лятото сезонът,  в който на хората им се иска да излязат и да се наслаждават на прекрасното време. Те излизат и  правят барбекюта, пикници или пък просто се пекът на слънце. Но с хубавото време идват и рисковете от кошмари, свързани с външната водопроводна инсталация, които могат да провалят всяко лятно събиране.

Проблеми с  водопроводната мрежа

Външната водопроводна инсталация не се състои само от градински маркуч. Много проблеми се появяват при маркучите, външните мивки и пръскачките.

  • Кранове за вода: Кранове за вода изискват подмяна от време на време. Пукнато или разхлабено приспособление може да доведе до замръзване на тръбите дори през пролетта, когато замръзването може да бъде значителна заплаха за външните водопроводни съоръжения. Обикновено повредените фитинги се нуждаят от бърз ВиК ремонт, за да се осигури подходяща защита от стихиите и наводненията.
  • Външни мивки: Подобно на мивките на закрито, мивките на открито могат да се запушат, да се източват бавно и дори да започнат да текат. Тези мивки се нуждаят от подобна поддръжка като вътрешните си събратя и трябва да бъдат подготвени да се справят с външните елементи.
  • Разпръсквачи: С течение на времето тръбите на разпръсквачите се напукват. Когато се появят пукнатини и цепнатини, водата изтича от системата, което води до разхищение на вода и лоша поддръжка на терена. Някои зони на моравата могат да прераснат, а други да загинат поради липса на поливане. Спринклерните линии се нуждаят от подмяна от професионалист, който може да влезе в системата, без да разруши напълно моравата по време на това.

Причини за запушване на ВиК тръба

Може би най-лошият проблем с външния водопровод е запушената външна тръба. Когато външната тръба се запуши, единственото решение е тя да бъде почистена - обикновено от от фирма за ВиК ремонти. Ако не се вземат мерки, запушените външни тръби могат да допринесат за наводнения, обратен поток на отпадъчни води и проблеми с основите.

Следете за тези признаци, които показват, че запушената външна тръба е на една ръка разстояние:

  • Прекалено разраснала се трева: Първият забележим признак за запушена външна тръба е миниатюрната джунгла, която расте на тревата. Високата трева и плевелите, които се развиват в една тревна площ, са сигурен знак, че в тази зона попада твърде много вода, вероятно от запушена тръба.
  • Отпадъци и боклуци: Ако дворът често е осеян с боклуци, играчки или дворни отпадъци като листа и клони, вероятността от запушване на канализацията е по-голяма.
  • Застояла вода или кал: Ако в близост до външните отводнителни зони има локви и кал, тръбата вероятно е запушена. Тръбите са проектирани така, че да не позволяват на водата да се задържа в близост до основите и да я отвеждат далеч от къщата. Локвите са добър индикатор, че има прекъсване на водния поток.

Извикайте майстор ВиК ремонти

Ако запушените тръби са все по-наболяла грижа, най-доброто решение е сеанс на хидроструене. Хидроструйната обработка използва силата на водата под високо налягане за дълбоко почистване на тръбите. Експертните водопроводчици използват хидроструйно почистване за вътрешно и външно почистване. Собствениците на жилища трябва да имат предвид, че само експерти трябва да боравят с хидроджет: при неправилна работа хидроджетът може да повреди тръбите и да причини сериозни наранявания на потребителя или на околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com