X
 
 

Абонаментните карти за градския транспорт във Варна са с нови цени

12115 0
photo of Абонаментните карти за градския транспорт във Варна са с нови цени
Снимка: Надежда Георгиева
Съветниците от ВрК "Правна комисия“ към Общински съвет- Варна приеха промени в Наредбата за реда и условията за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт на Община Варна. Това се случи по време на днешното заседание на комисията, на което присъства и Тодор Балабанов – председател на Общински съвет - Варна. Той обясни, че се променя моделът на ценообразуване на абонаментните карти. На заседанието стана ясно, че освен гражданите в пенсионна възраст - хора на 65 и повече години, от намаление ще могат да се възползват и учащи се, лица с трайни увреждания и техните придружители.

2 лева ще е цената, която ще плащат пенсионерите за една вътрешноградска линия месечно и по 8 лв. за всички вътрешноградски линии. Срещу 15 лв. на месец, учащите ще могат да използват всички линии в рамките на града. Месечните карти за хората с увреждания за всички линии ще са от 8 лв. до 25 лв., като за степен на увреждане от 50% до 70% Наредбата определя цена на карта 25 лв., от 71% до 90% сумата ще е 15 лв., а лица с увреждания над 91% ще плащат 8 лв. 
Промените, направени в Наредбата засягат и цените на картите без намаление. За рамките на града, съгласно границите на Общия устройствен план са съответно:

-   Месечна абонаментна карта за една линия - 35 лв.

-   Месечна абонаментна карта за всички линии – 50 лв.

-   Тримесечна абонаментна карта за една линия – 90 лв.

-   Тримесечна абонаментна карта за всички линии – 135 лв.

-    Шестмесечна абонаментна карта за една линия – 180 лв.

-    Шестмесечна абонаментна карта за всички линии – 270 лв.

-    Годишна абонаментна карта за всички линии – 520 лв.

Наредбата, с направените й промени, трябва да бъде разгледана и на съвместното заседание на ПК“Финанси и бюджет“ и ПК“Транспорт“ и гласувана на заседание на Общински съвет-Варна. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители