Акция "Шум" продължава: Валери Симеонов на проверка и в нощните заведения на Варна

9324
Акция "Шум" продължава: Валери Симеонов на проверка и в нощните заведения на Варна
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов продължава акция "Шум" по морето. В своя Facebook профил той обяви, че след проверките на заведения в Слънчев Бряг, София и Бургас за непозволени децибели в нощните часове, инспекция е направена и във Варна и региона.

"Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Бяха проверени заведенията от Алея Първа на Морската градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център)", пише Валери Симеонов.

На първо четене: Без шум и озвучаване между 23:00 и 8:00 часа

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за защита от шума, с които се забранява озвучаване на открито и шумни дейности...

"Беше проверен и комплекс „Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип. Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции", отбелязва още вицепремиерът.

"Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна", призовава Симеонов.

"За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата", завършва публикацията си Валери Симеонов.

Валери Симеонов подхвана и софийски заведения заради шум (СНИМКИ)

След като Валери Симеонов се прочу с акцията си „Шум” специално в Слънчев бряг, сега вицепремиерът подхвана и заведения в С...

Междувременно министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на Валери Симеонов - също с пост във Facebook.

"Във връзка с публикации в социалните мрежи уточнявам, че Министерство на туризма не е издавало категоризации на самостоятелни заведения за хранене и развлечения на плажната ивица във Варна. Според действащото законодателство Министерството на туризма категоризира хотели с категория 3,4 и 5 звезди и прилежащите към тях заведения, както и самостоятелни заведения за хранене и развлечения с категория 4 и 5 звезди. Самостоятелни заведения за хранене и развлечения с категория 1,2 и 3 звезди се категоризират от общините", пише още министър Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com