Антон Гинев проведе среща със синдикалните организации на „Пристанище Варна“ ЕАД

13088
Антон Гинев проведе среща със синдикалните организации на „Пристанище Варна“ ЕАД
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев се срещна днес с представители на Съюза на транспортните синдикати в България, Федерацията на транспортните работници и Синдиката на докерите. По време на срещата бяха обсъдени въпроси свързани със затварянето на част от “Пристанище Варна” ЕАД с цел превръщането му в рекреационна зона. 

Заместник-министър Гинев заяви, че преди проектът за изграждане на Интермодален терминал Варна да бъде реализиран напълно, няма да се спира работата на 1-во и 2-ро корабни места на пристанището. Той уведоми, че вече е подписан и договорът за проектиране на новия терминал. Заместник-министър Гинев отбеляза, че реализирането на този проект е ясен знак за намерението на Министерството за развитие и осигуряване на нови възможности за работа на пристанището. 

Болница за плюшени мечета

За пета година Асоциацията на студентите-медици в България и организации на пациенти с редки болести организират събитието за деца "Бол...

Присъстващите на срещата обсъдиха още Колективния трудов договор на служителите на „Пристанище Варна“ ЕАД. Те се обединиха около мнението, че условията на труд в пристанището не могат да бъдат променяни без да бъде постигнато съгласие на двете страни – синдикати и работодатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com